Пилотът на Ducati Андреа Довициозо сподели, че се е провалил

...
Пилотът на Ducati Андреа Довициозо сподели, че се е провалил
Коментари Харесай

Довициозо съжалява за стратегията си в тайландския кръг на MotoGP

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо показа, че се е провалил в избора на тактика в последната обиколка от миналия този уикенд кръг на MotoGP в Тайланд. Дови бе надвит от водача в генералното класиране Марк Маркес след сполучлива маневра на финала на надпреварата на трасето " Чанг ".
1 TO GO!

It's tense! Who's got it?!#ThaiGP pic.twitter.com/klCQ4DtN2m
— MotoGP™ (@MotoGP) October 7, 2018
Дебюта на Тайланд в шампионата бе последната глава от борбата сред Маркес и Дови, която се взема решение след последния завой. Пилотът на Honda Марк Маркес направи основно изпреварване на завой номер 5 в последната обиколка, италианецът го нападна още на идващия завой, само че не съумя да излезе отпред. Дови счита, че опитът му незабавно да си върне позицията е било неточност и това е предизвестило резултата.

Respect... #ThaiGP #MotoGP #DucatiTeam pic.twitter.com/JtIVg8x3JQ
— Ducati Motor (@DucatiMotor) October 7, 2018
" За злощастие нямах съвършената тактика за последния завой. Все още не знам позитивните и отрицателните аспекти на Марк, тъй като в тези моменти на толкоз тясна битка постоянно бях пред него. Когато ме изпревари на петия завой, желаех да отговоря незабавно, тъй като си мислех, че няма да имам различен късмет. Това не проработи, а след още два завоя получих проблем с гумите. Върнах си няколко метра, само че не бе задоволително, с цел да се приближа до него. Ако не го бях атакувал незабавно, може би щях да имам по-голям късмет на последния завой. Никога не знаеш по какъв начин Марк ще се оправи със обстановката ", разкри Довициозо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР