Пилешкото месо е част от менюто ни поради редица причини.

...
Пилешкото месо е част от менюто ни поради редица причини.
Коментари Харесай

Защо е ВРЕДНО да ядем тези части от пилето?

Пилешкото месо е част от менюто ни заради редица аргументи. Една от най-важните е, че месото е вкусно, леко, подготвя се елементарно и е налично на пазара. Разбира се, няма по какъв начин да не споменем и за всички тези потребни хранителни субстанции, които се съдържат в този артикул.

Едно пиле има обособени елементи и когато приказваме за пилешко месо напълно не трябва да си представяме само гърди или бутчета. Не всяка една част от птицата е толкоз потребна, колкото си мислим.

Гърдите са най-диетични и най-полезни. Ако сте на хранителен режим, да вземем за пример, наложително е да предпочетете тях. Вкусовите им качества са най-хубави, а и при развъждането на птиците, в тази част от тях попадат минимум хормони и антибиотици.
Ето кои елементи от пилето може да крият риск за здравето на човек: • Дробчета;
В дробовете има не малко бактерии и паразити. Дори да минават през сериозна топлинна обработка, може да не е задоволително. Ако тези бактерии попаднат в човешкото тяло, допустимо е да основат куп неприятности.

Разбира се, няма по какъв начин да не споменем, че в тази част на пилето има доста протеини и потребни микроелементи.
 Какво се случва с тялото ни, когато ядем пилешко месо? Какво се случва с тялото ни, когато ядем пилешко месо?
Пилешкото месо е най-консумираното месо в целия свят и е неразделна част от вярното хранене. И това не се дължи единствено на ниската му цен...

• Трътки;
Тук става въпрос за доста насъбрани мазнини, които по никакъв начин не са потребни за нас. Да не приказваме, че има и не малко бактерии, което е изцяло естествено, поради това, че трътката служи за обособяване на изпражненията.
• Глава;
В главата на пилето се натрупват и нездравословни субстанции, които птицата гълтам. Не е несъмнено, само че има заплаха да си навлечем здравословни проблеми, в случай че консумираме пилешката глава. Желателно е да я изхвърляме и да не я прибавяме към ястията.

Месото на пилето е потребно и вкусно, само че въпреки всичко е добре да знаем по какъв начин да го селектираме и коя част от него да включваме постоянно в менюто си и коя да заобикаляме!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР