Пилешки бутчета с кнедли, много вкусни и сочни Вкусни, хрупкави

...
Пилешки бутчета с кнедли, много вкусни и сочни Вкусни, хрупкави
Коментари Харесай

Пилешки бутчета с кнедли, много вкусни и сочни

Пилешки бутчета с кнедли, доста вкусни и сочни

Вкусни, хрупкави пилешки бутчета с кнедли от самун, в сос с подправки и гъби – идеална композиция със чорба за неделен обяд.

Необходими съставки:
5 пилешки бутчета
червен пипер, черен пипер, вегета, чесън, магданоз
2 яйца
400 гр. самун
2 + 2 супени лъжици брашно
зеленчуци за чорба
150 гр. гъби
200 мл. олио
200 мл. мляко

Приготвяне:
Сложете бутчетата в по-голям съд, прибавете зеленчуците за чорба (моркови, корен от магданоз, пащърнак, целина и др.). Добавете една супена лъжица вегета и по-късно варете на междинен огън за към час.

Извадете бутчетата и оставете супата за още малко.

Включете фурната, наредете бутчетата и поръсете с червен пипер, черен пипер и магданоз, втрийте малко с ръка, с цел да обхванат подправките, залейте със 100 мл. олио и половин чаша от супата. Сложете ги да се пекат, до момента в който получат хубава светлокафява коричка.

След това, проверете течността в супата, би трябвало да има задоволително, с цел да добавите фиде или кнедли и още литър за подготвяне на соса.

Когато зеленчуците се сварят, отстранете супата. Оставете един литър за соса. Намачкайте с вилица един пащърнак и един морков.

Накъсайте хляба на части и го залейте с мляко, по-късно прибавете пасираните зеленчуци, поръсете с вегета, черен пипер и сушен магданоз. Добавете 2 яйца и 2 супени лъжици брашно и разбъркайте хубаво с ръка. Сместа би трябвало да бъде компактна, тъй че да могат да се оформят топки.

Налейте вода в дребен съд и я сложете на котлона, с цел да заври. Навлажнете ръцете си, с цел да оформите топките малко по-големи от топки за пинг-понг, по-късно ги редете в съда. Когато водата кипне, сложете кнедлите и намалете огъня. Необходими са им към 20 минути.

С решетъчна лъжица извадете кнедлите в паница, до момента в който приготвяте соса.

Загрейте 100 мл. олио, по-късно прибавете 2 супени лъжици брашно и разбъркайте на сдържан огън, до момента в който брашното промени цвета си, по-късно налейте половин литър от супата и разбъркайте, тъй че в случай че е прекомерно гъст (трябва да има плътността на кисело мляко), прибавете още чорба и още веднъж разбъркайте.

Посолете, прибавете черен пипер, чесън и магданоз и малко вегета.

Нарежете гъбите на тънки части и ги запържете с една супена лъжица олио. Добавете гъбите в соса. Изсипете соса в незапалим стъклен съд и наредете кнедлите.

Докато приключите, бутчетата ще бъдат подготвени. Остава ви единствено да довършите супата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР