Пикът с най-голям брой починали заради епидемията от в България

...
Пикът с най-голям брой починали заради епидемията от в България
Коментари Харесай

Американски институт: Нов пик на починали от COVID в България ще има около 17 ноември

Пикът с максимален брой умряли поради епидемията от в България ще е на 17 ноември, 3 дни след изборите. Това сочи планиран модел, създаден от авторитетния Институт за здравни индикатори и оценка (IHME) към Университета на Вашингтон. Според “Вашингтон пост ” същия модел употребява и Белият дом.

Според прогнозата всички налични Коронавирус кревати ще са нужни на 12 ноември. IHME прави сюжети за развиването на пандемията в близо 50 страни. Според прогнозите за България през идващите 10-ина дни ще навлезем в следващ пик на епидемията и в страната може да се чакат по над 200 регистрирани смъртни случая на ден, достигайки 211 на 17 ноември, предава.
 Проф. Георги Момеков: Лекарството против COVID-19 няма по какъв начин да направи имунизациите непотребни Проф. Георги Момеков: Лекарството против COVID-19 няма по какъв начин да направи имунизациите непотребни
Властите би трябвало да са безапелационни. Това им е работата. Мерките за ограничение на четвъртата вълна на ковид безспорно бяха нужни...

Американците работят по три сюжета за развиване на епидемията във всяка страна според от налагането и спазването на противоепидемичните ограничения. Често пъти обаче техните предвиждания се трансформират внезапно с всяка актуализация. От IHME прецизират, че това са общият брой на умрелите, в който влизат и тези, изгубили живота си в резултат на ковид, само че без да са включени в националната статистика. Докладваните публично жертви на COIVD към 17 ноември ще са 211, а дружно с неотчетените - 360, предвижда институтът, финансиран от Бил Гейтс. За 7 ноември, последната прогноза на IHME (от 29 октомври) за България е за 185 умряли приблизително дневно, а действителното число е 158. След това смъртните случаи ще стартират да понижават до приблизително 80 регистрирани към 1 януари и 40 към 1 февруари.

Междувременно немският институт “Робърт Кох ” разгласява друго проучване, в което се търси пояснение за какво инфектираните в Германия порастват с бързи темпове в последните дни макар забележителния брой имунизирани. В края на предходната седмица всеки ден хората с СОVID-19 са над 35 000 на ден, а умрелите са сред 150 и 160. За съпоставяне - в България все още седмично умират по 158 души на милион, а в Германия - по 9 на милион. Сравнението по инфектирани също не е в наша изгода - 4430 на милион против 1971 на милион в Германия. В Германия 67% от жителите към този момент са изцяло имунизирани и това изяснява ниската смъртност спрямо високия брой заболели.

Институтът “Робърт Кох ” обаче задава въпроса: за какво тогава числата още веднъж се повишават и сега са даже по-високи, в сравнение с през същия интервал на предходната година? Отговорът е, че роля играят най-много два фактора. Първо: ограниченията в страната към този момент са доста по-леки. Така да вземем за пример за разлика от есента на 2020 година в този момент питейните заведения и клубовете са отворени, а ограничавания на контактите няма. Второ: делът на неимунизираните към момента е висок. На този декор “Роберт Кох ” увеличи оценката си за риска при неимунизираните и тези, които към момента не са изцяло имунизирани, от “висок ” на “много висок ”. Затова и съгласно допитвания болшинството от германците поддържат въвеждането на наложителна имунизация.

В Израел, където съществува същия феномен - огромен брой имунизирани, само че и напредък на случаите, към този момент заговориха за четвърта бустерна доза. Според статистиката в страната обаче излиза наяве, че над 90% от постъпилите в болница са били или неимунизирани, или хора, чиято ваксина е била сложена преди най-малко половин година. “Повечето хора в Израел избраха имунизацията – става дума за към 5,6 милиона с две дози и 4 милиона с трета. Това ни извади от четвъртата вълна ”, споделят управляващите в страната.
 DPA: Четвъртата Коронавирус вълна и цените на силата заплашват българската туристическа промишленост DPA: Четвъртата Коронавирус вълна и цените на силата заплашват българската туристическа промишленост
Четвъртата вълна на пандемията от ковид и повишението на цените на силата съставляват опасност за туристическата промишленост н...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР