Пикът още не е дошъл, но той ще донесе по

...
Пикът още не е дошъл, но той ще донесе по
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев: Пикът ще дойде идната седмица със 70 000 новозаразени дневно

" Пикът още не е пристигнал, само че той ще донесе по 70 000 новозаразени дневно действителна заболеваемост. При тези ограничения това ще се случи идната седмица ", съобщи за " Твоят ден " математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев.

Според него оповестената публична заболеваемост би трябвало бъде умножена по 5, с цел да се получи същинската. В момента заболеваемостта е приблизително 8500 души дневно, което сочи, че, дружно със скритата, цифрата скача до към 45 000.

По думите му лекото протичане на Омикрон " приспива " бдителността на хората. " Ваксинационното покритие е 27-28% за 6,5 млн. души. Около 98% са позитивните проби на Омикрон. В началото имахме омесване на два разновидността - Делта и Омикрон ", уточни математикът. И сподели прогноза, съгласно която, без ограничения, близо 40 000 души ще бъдат приети в болница, 5600 ще имат потребност от реанимация, а 2100 души ще починат.

" Това е оптимистична прогноза, при високо имунизационно покритие. При нашето движение на имунизация цифрите могат да бъдат умножени по две ", уточни проф. Кунчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР