Пикът на епидемията от коронавирус вероятно ще бъде след две-три

...
Пикът на епидемията от коронавирус вероятно ще бъде след две-три
Коментари Харесай

Пикът на епидемията може да се окаже около края на извънредното положение

Пикът на епидемията от ковид евентуално ще бъде след две-три седмици, т.е. към плануваният завършек на изключителното състояние, което за момента е 12 април. Това сподели през днешния ден началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски в отговор на въпрос дали то ще бъде удължено.

Генералът добави, че обстановката е динамична и сега никой не може да отговори какво ще се случи. " В дъното сме на изкачването, не знаем по кое време ще се изкачим, по кое време ще е пика ", сподели още той.
Според последните данни инфектираните с ковид са 185, като новите случаи за през днешния ден са 15. В болница от тях са 30 души. От новозаразените 11 са в София, другите са в Карлово и Бургас.

На обичайна конференция се разбра, че е затворено интензивното поделение на Белодробната болница в София, поради инфектиран чиновник от личния състав. От през днешния ден първа база на " Софиямед " и цялата болница " Токуда ", които бяха под карантина, са възстановили своята работа. Ограничен е достъпът единствено до клиниките, където са открити позитивните заболели.

Ген. Мутафчийски уточни, че маските би трябвало да се носят от болните, с цел да не заразят другите, като не оказват помощ на здравите. " Здравите хора, които носят маски, това единствено им носи подправено утешение ", добави той.
Ограничаването на придвижването отвън градовете Мутафчийски изясни с това, че в страната има гнезда на заболяването, като не трябва болестта да се разпилява по другите градове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР