Пиербатиста Пицабала, латинският патриарх на Йерусалим (в средата), участва в

...
Пиербатиста Пицабала, латинският патриарх на Йерусалим (в средата), участва в
Коментари Харесай

Германски абат призова да се вземат мерки срещу нападенията срещу християни в Израел, след като беше наплют на улицата

Пиербатиста Пицабала, латинският патриарх на Йерусалим (в средата), взе участие в върволица по време на месата за Палмова неделя (католическата Цветница) в храма " Гроб Господен " в Йерусалим, 2 aприл 2023 година Снимка: АП

Германски абат в Йерусалим прикани да се вземат по-енергични ограничения против похищенията против християни в Израел, откакто беше наплют от двама евреи в Стария град, съобщи ДПА.

Отец Никодемус Шнабел, абат (игумен) на немския католически манастир " Успение на Божията майка " в Йерусалим, беше атакуван и наплют от двама евреи в събота. Те също така обиждали Иисус. Бенедиктинският духовник бил излязъл на разходка в града дружно с немски публицист, който документирал случая.

Говорител на полицията заяви, че в събота са били арестувани двама обвинени и са били сложени под домакински арест. Единият от тях е 17-годишен от Йерусалим. Израелският външен министър Израел Кац разяснява случая в Екс и го дефинира като " непоносим случай ". Той осъди остро похищенията против представители на други вероизповедания.

Отец Никодемус съобщи през днешния ден пред ДПА, че желае израелското държавно управление и общност да признаят казуса с " омразата към християните от еврейска страна ". Това " не е грамаден проблем ", само че се подценява, сподели той. Никодемус акцентира, че след нападението на католическия свещеник била изказана огромна съпричастност от равини и мюсюлмани. " Но все пак тази дребна радикална група остава ", сподели той.

Манастирът " Успение на Божията майка " се намира в периферията на Стария град на Йерусалим и постоянно е цел на похищения. Според немския абат те включват графити, рязане на автомобилни гуми, поругаване на гробища и чупене на прозорци. През 2014 година против постройката е осъществен и тенденциозен палеж.

Християните в Израел са малко малцинство. Те съставляват едвам 2% от близо 10-милионното население.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР