Пиенето на една чаша вино на ден гони болестите далеч.

...
Пиенето на една чаша вино на ден гони болестите далеч.
Коментари Харесай

Учени: Чаша вино на ден гони болестите

Пиенето на една чаша вино дневно гони заболяванията надалеч. Това демонстрира ново изследване на Харвардския университет. Според него хората, които употребяват умерено този тип алкохол, е по-малко евентуално да влязат в болница.

Изследването обгръща общо 21 000 мъже и дами в Италия. По-голяма част от тях пият вино умерено и са на средиземноморска диета (плодове, зеленчуци, зехтин, риба, морски блага, пълнозърнести храни и бобови растения). Данните им демонстрират, че чаша вино от 125 мл дневно понижава опцията да се нуждаят скоро от доктор, спрямо въздържателите или алкохолиците.

Участниците, които са на междинна възраст 56, са проследявани над 6 години, като за това време близо 13 000 пъти са влизали в болница. От тях резултатите на тези, които в никакъв случай не са близвали вино, демонстрират, че те имат 11% по-висок риск да се разболеят и попаднат в болница, в сравнение с тези, които пийват по една чаша дневно.

„ Въпреки данните, това не значи че всеки младеж би трябвало да пие вино, с цел да усъвършенства здравето си “, разяснява доктор Кен Мукамал, представен от Daily Mail.

Предишни изследвания сочат, че умерената консумация на вино се грижи за здравето на сърцето. В аленото и бялото вино има съединения, които намаляват риска от развиване на сърдечни болести.

Източник: tialoto.bg
Снимка: IStockphoto
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР