Пиенето на алкохол е вредно, когато се превърне в порочен

...
Пиенето на алкохол е вредно, когато се превърне в порочен
Коментари Харесай

Как ни влияят различните видове алкохол?

Пиенето на алкохол е нездравословно, когато се трансформира в циничен табиет, само че пък може да бъде релаксиращо наслаждение, в случай че се практикува с мярка и в добра компания. Несъмнено алкохолът има влияние върху държанието и процесите в организма, тъй че е добре да пиете малко и съответни напитки, знаейки тъкмо по какъв начин въздействат на настроението ви.

Ново изследване проучва по какъв начин другите типове алкохол провокират разнообразни прочувствени реакции при мъжете и дамите, предава Tialoto.bg. Проучването на BMJ Open е присъединило съвсем 30 000 души от 21 страни по света. Всеки респондент е пил разнообразни типове вино, спиртни питиета и бира по разнообразни мотиви и е каталогизирал по какъв начин другите типове алкохол са се отразили на настроението и страстите им.

Ето по какъв начин всеки тип алкохол трансформира настроението ви, съгласно изследването.

Червеното вино и бирата могат да ви създадат по-спокойни

Анкетираните са били най-склонни да оповестят, че се усещат спокойни (52,8%), когато пият алено вино; макар че съвсем половината от интервюираните също са признали, че се усещат спокойни, когато пият бира.

Червеното вино също е най-вероятно да ви накара да се почувствате летаргични. Червеното вино е определено за най-вероятния тип алкохол, който прави човек изтощен или латентен, като 60% от интервюираните съобщили за унесеност след няколко чаши.

Спиртните питиета могат да ви дадат сила и убеденост

Над половината от интервюираните във всички страни свързали пиенето на спиртни питиета с страсти на сила и убеденост, като младежите са били най-податливи на тези страсти след няколко чаши.

Те ви карат и да се чувствате „ секси “, само че и рискови

Повече от 40% от хората признали, че се усещат „ секси “ след пиянство на алкохол. Но те също могат да ви създадат нападателен, разтревожен, печален и свадлив.

Една трета от хората обяснили, че пиенето на спиртни питиета ги кара да се усещат ядосани или податливи на нападателни страсти. Докато дамите са по-склонни да изпитват по-силни прочувствени реакции към другите типове алкохол, мъжете са по-склонни да се усещат нападателни след пиянство, в сравнение с дамите – изключително мъжете, които пият доста.

Въпреки че проучването демонстрира връзка сред възприятията и напитките, то не изяснява повода за тези прочувствени промени.

Един от откривателите зад проучването, професор Марк Белис, изясни: „ Хората може да разчитат на алкохола, с цел да им помогне да се усещат по избран метод. Хората може да пият, с цел да се почувстват по-уверени или спокойни, само че също по този начин рискуват да проявят и отрицателни прочувствени реакции. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР