Пиар агенции искат браншът им също да бъде сред тези,

...
Пиар агенции искат браншът им също да бъде сред тези,
Коментари Харесай

Пиари искат да получат подкрепа от държавата заради извънредното положение

Пиар организации желаят браншът им също да бъде измежду тези, които право на поддръжка от страната поради въведеното изключително състояние. Според прелиминарен на разпореждане на Министерския съвет страната ще заплаща 60% от заплатите на заетите единствено в секторите, чиято активност е категорично неразрешена в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. Пиар организациите не попадат в тази догадка.

Затова Българската асоциация на пиар организациите (БАПРА) е изпратила публично писмо до премиера Бойко Борисов, Министерския съвет и Народното събрание с искане браншът им да бъде включен в листата на промишленостите, които са потърпевши за ограничение разпространяването на ковид.

Комуникационната промишленост и събитийният бранш са едни от първите, наранени от разпространяването на Covid-19, показват от БАПРА.

" Още преди да бъде оповестена изключителната конюнктура в страната, редица високобюджетни планувани събития, рекламни акции и други начинания бяха анулирани в отговор на рекомендациите на Националния действен щаб, Световната здравна организация и редица други апели. Като виновен бизнес, ПР браншът преструктурира дребните събития, тъй че да се състоят. След оповестяване на изключителната конюнктура на 13 март 2020 година, отпаднаха всички събития, акции, начинания и други интензивности от страна на бизнесите ", показват в писмото.

Пиар организациите показват, че информационната и рекламна промишленост сега е блокирана и изправена пред невъзможността да действа и това води след себе си огромни финансови загуби и редица други неподходящи последствия за сектора. Има и сериозен риск от редуциране на повече от 50% от наетите на непрекъсната претовареност специалисти и тесни експерти, прибавят те.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР