ПГ на “ предложи пакет от 14 антикризисни мерки, които

...
ПГ на “ предложи пакет от 14 антикризисни мерки, които
Коментари Харесай

От ПП предлагат голямо повишение на пенсиите, намаляване на ДДС на парното и помощ за семействата

ПГ на „ “ предложи пакет от 14 антикризисни ограничения, които да облекчат жителите и бизнеса, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Председателят на ПГ на „ “ Андрей Гюров посочи, че ограниченията са на стойност 2 милиарда лв.. Той посочи, че това са средства, които са обезпечени от в допълнение събраните доходи в бюджета и с тях няма да се заплаши финансовата рамка на бюджета.

„ Тези ограничения ще бъдат препоръчани на утрешния лидерски съвет и ще настояваме да бъдат включени в общия пакет ограничения на държавното управление.

„ На първо място предлагаме едно съществено нарастване на пенсиите. Тези средства ще изпреварят инфлацията. Другото главно нещо, което желаеме да създадем е да осигурим по-голяма правдивост. Предлагаме да се вдигне оптималният предел на пенсиите на 3400 лв. от 1 юли. Това ще бъде един тласък за осигуряващите се. От 1 октомври желаеме да се направи едно преизчисляване на пенсиите по швейцарското предписание. То ще засегне всички пенсии “, разгласи Гюров.

„ За работещите родители предлагаме да се усили данъчното облекчение от 450 на 600 лв. за едно дете и от 900 на 1000 лв. “, добави той.

Освен това се предлага и финансово компенсиране на крайните консуматори на горива – до 50 литра потребени горива на месец. „ Предложили сме няколко разновидността. Намаляване на Данък добавена стойност на парното от 20 на 9%, тъй че всички консуматори да усетят мярката в сметките си “, посочи той.

Внася се и искане за дерогация за повишението на прага за регистрация по Данък добавена стойност, като прагът да се повиши от 50 000 лв. на 100 000 лв.. Това ще облекчи мнго дребните бизнеси в България, които се борят с всички стопански компликации сега. Тази стъпка ще понижи административното им задължение ", счита от Политическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР