ПФК Марица 1921 Пловдив и Регионален център за подкрепа на

...
ПФК Марица 1921 Пловдив и Регионален център за подкрепа на
Коментари Харесай

Марица се включва в инициатива на Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование

ПФК Марица 1921 Пловдив и Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение в Пловдив се сплотиха за обща самодейност. Целта е да се обърне по-голямо внимание на децата със специфични потребности, които също имат потребност от обич и грижа, както и всички останали подрастващи. Тези деца са част от обществото и би трябвало да бъдат одобрявани равноправно в него.

В петък (25.02) футболистите на " Марица " и " Септември " (София) ще бъдат съпроводени от 22 деца от Регионалния център. Това ще се случи минути преди началото на срещата от Втора лига, която е с начален час 12:30 и ще се предава директно по Диема спорт. Децата, както и техните родители, ще бъдат специфични посетители на " Марица " в този ден.

Инициативата е втора подред след тази през 2020 година. Тогава неин хазаин бе " Локомотив " (Пловдив).

Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение е профилирано обслужващо звено на Министерство на образованието и науката за осъществяване на държавната политика за приобщаващо обучение в област Пловдив и действа от над 15 години.

Центърът дава поддръжка от ресурсен преподавател, психолог, логопед, зрителен възпитател, рехабилитатор, ерготерапевт, монтесори експерт. Функционират лечебни кабинети, в които се ползват модерни способи за поддръжка на личностното развиване на децата и учениците със специфични просветителни потребности – зала по психомоторика, сензорна зала, кабинет за биофийдбек, монтесори кабинет.

Регионалният център поддържа приобщаването в просветителна среда на 550 деца и възпитаници от цялата Пловдивска област, като развива техния когнитивен капацитет, съветва учителите и родителите им. Освен положителната материална база и висококвалифициран личен състав, центърът може да се похвали и с едни от най-младите колективи в образованието като междинната възраст е 41 години.

Един от най-младите ресурсни учители е младеж на " Марица " и е някогашен вратар на " жълто-сините ". Това е Димитър Георгиев, който е приключил “Специална педагогика”. Той продължава своята спортна активност и сега.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР