Певицата е оповестила дарението си в Twitter и е призовала

...
Певицата е оповестила дарението си в Twitter и е призовала
Коментари Харесай

Доли Партън на 75 г.: Господ не е предвидил за мен да имам деца, за да могат всички деца да бъдат мои

Певицата е обявила дарението си в Twitter и е призовала почитателите си също да се включат съгласно опциите си.

Доли Партън е следващата звезда, направила обилно подаяние за подкрепяне на битката против ковид. Крупни суми подариха също Риана, Джей-Зи, Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли, Кайли Дженър.
По-рано кънтри звездата оповести, че всеки четвъртък вечер ще чете в YouTube книжки на деца, с цел да разнообрази живота им в изискванията на обществена изолираност.

Звездата на кънтри музиката Доли Партън е на 75, само че наподобява по-добре отвсякога. Тя е една от най-известните изпълнителки на всички времена. Доли Партън освен съумя да се задържи на върха за повече от 50 години, само че сполучливо разви частен бизнес. На всичкото от горната страна мнозина я дефинират като една от най-красивите звезди в света.

Партън е родена в доста малко градче - Питман Център, Тенеси, на 19 януари 1945 година в нормално семейство.
Баща й работел на няколко места, с цел да обезпечи задоволително пари за фамилията си. Доли има още 11 братя и сестри
Затова се налагало майка й да стои у дома и да се грижи за тях. Още от дребна Партън обича да пее. В църквата тя взе участие в хора, свири на китара.

Скоро родителите й съумяват да й купят личен инструмент. Бързо Доли се трансформира в локална звезда. Започва да написа свои песни. По съвет от иконата на кънтри музиката Джони Кеш Партън взема решение да последва фантазията си и да стане кънтри певица. След като приключва гимназия, тя се насочва към Нешвил - музикалната столица на света. Въпреки това звукозаписният лейбъл, с който тя подписва контракт - “Monument Records”, желал тя да е по-поп певица, смятайки, че това ще отговори на гласа й по-добре.

В последна сметка Партън съумява да убеди лейбъла да й разрешат да записва кънтри песни. Когато е 20-годишна, тя записва първия си шлагер “Put It Off Until Tomorrow”. Не минава доста време, преди Партън да пробие. До края на 60-те години взе участие в телевизионно предаване с Портър Вагонер, който съумява да я уреди да подпише с RCA Victor. Това оказва помощ на Партън да се трансформира в мейнстрийм певица. В края на 70-те Партън стартира соловата си кариера. 1974 година е може би най-успешната година за Доли Партън. Тогава тя пуска някои от най-големите си шлагери - “Jolene”, “Love is Like a Butterfly” и “I Will Always Love You” (която преотстъпва на Уитни Хюстън). През 80-те Партън влиза и в киното. Десетки нейни песни покоряват американските ранглисти, написа debati. Bg.

Записва взаимни албуми с Крис Кристофърсън, Уили Нелсън, Бренда Ли, Кени Роджърс и други и продължава блестящата си кариера на актриса в шоупрограми. Албумът “Трио” (1987) е сбъднат дружно с Емилу Харис и Линда Ронстад. През 1994 година излиза мемоарната й книга “Доли: моят живот и други незавършени неща”. Също по този начин взе участие и в сериала на Дисни Ченъл - “Хана Монтана”.

 С Карл Дийн нямат наследници
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР