Певицата, достигнала и до Космоса, Валя Балканска успешно се пребори

...
Певицата, достигнала и до Космоса, Валя Балканска успешно се пребори
Коментари Харесай

Валя Балканска пребори коронавируса - slava.bg

Певицата, достигнала и до Космоса, Валя Балканска сполучливо се пребори с ковид. Това разкри самата тя точно на рождения си ден в петък. „ Вратата ми е отворена за всеки. Оцелях! “, радва се изпълнителката на „ Излел е Дельо Хайдутин “.

Тя признава, че не е минала леко през COVID-19, само че за благополучие не се наложило да стига до болнично заведение. „ Не излизах, само че вирусът ме откри у дома. Господ всички ни обича, само че някои се подиграват, не зачитат “, отсича още Балканска, която се поздрави с негативния тест преди към 14 дни.

Голямата певица посрещна своя 79-и рожден ден тази седмица, а с благопожелания във връзка празника й са я заливали близки, другари и фенове от цялата страна. Валя Балканска е родена в смолянското село Арда като Фейме Кестебекова. Кариерата й стартира през 1960 година, като солистка в Държавния отбор за национални песни и танци „ Родопи “ − Смолян, където получава и новото си име. В репертоара си има над 300 песни, като историческо остава осъществяването й точно на „ Излел е Дельо Хайдутин “, което е определено да полети на борда на „ Вояджър “. За достижението си тя схваща през 1988 година след излъчването на американския филм „ Космос “ по Българската национална телевизия.
Специални поздрави за рожденния си ден Балканска получи и от първия български космонавт Георги Иванов.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР