Свързани с Ал Кайда и враждуващи етнически базирани въоръжени групи

...
Свързани с Ал Кайда и враждуващи етнически базирани въоръжени групи
Коментари Харесай

Въоръжени групи, извършващи зверства в Мали: HRW

Свързани с Ал Кайда и враждуващи етнически основани въоръжени групи правят зверства в Мали, оповестява Human Rights Watch (HRW).

Пазачът сподели в отчет, оповестен в сряда, че бойци от Jama’at Nusrat al-Islam wa al-Muslimeen (JNIM) и милицията Dozo са умъртвили 45 души при обособени офанзиви против села в Централно Мали през януари. Мали е малтретиран от сходни групи от 2015 година, само че в края на предходната година преходното държавно управление изгони мироопазваща задача на Организация на обединените нации.

На 6 януари въоръжена група дозо, състояща се основно от етнически бамбара, умъртви 13 души и отвлече 24 цивилни в село Калала, което е с преобладаващо население фулани.

Бойци на JNIM, най-вече фулани, нападнаха селата Огота и Уембе на 27 януари, убивайки минимум 32 души, в това число три деца, се споделя в отчета. Нападателите подпалиха над 350 домове и принудиха 2000 души да избягат.

Атаките, които се случиха на фона на повтарящи се убийства на очи и общностно принуждение в централно Мали, нарушават интернационалното...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР