Певецът и композитор от племето Осейдж Скот Джордж влиза в

...
Певецът и композитор от племето Осейдж Скот Джордж влиза в
Коментари Харесай

Лауреати на наградата “Оскар“ си съперничат с индианец в категорията за “най-добра песен от филм“

Певецът и композитор от племето Осейдж Скот Джордж влиза в историята като първият радикален американец, номиниран за Оскар в категорията
Често номинираната Даян Уорън и предходните лауреати Марк Ронсън, Андрю Уайът, Били Айлиш, Финиъс О`Конъл и Джон Батист си съперничат в доста оспорваната категория за ария от филм на премията " Оскар " с индианеца Скот Джордж от племето Осейдж.

Даян Уорън е номинирана за песента " The Fire Inside " от кино лентата " Flamin` Hot ". Тя се конкурира с създателите на две песни от кино лентата " Барби " - Били Айлиш и Финиъс О`Конъл за " What Was I Made For? ", и Марк Ронсън и Андрю Уайът за " I`m Just Ken ". Джон Батист и Дан Уилсън са номинирани за " It Never Went Away " от " Американска симфония ", а индианецът Скот Джордж за " Wahzhazhe (A Song For My People) " от " Убийците на цветната луна ".

" Барби " е първият филм с две номинирани песни в категорията след " La La Land " преди седем години. Тогава и двете песни ( " City of Stars " и " Audition " ) са написани от един екип с композитор Джъстин Хоруиц и текстописци Бендж Пасек и Джъстин Пол.  Сега създателите са разнообразни. " What Was I Made For? " е номинирана и за премия " Грами " за ария на годината. Били Айлиш и Финиъс към този момент завоюваха с нея премия " Златен глобус ". Те са лауреати на " Оскар " за истинска ария за " No Time to Die " през 2022 година

  " I`m Just Ken " е втората номинация за премия " Оскар " за най-хубава ария на Марк Ронсън и и Андрю Уайът. Те към този момент са я печелили  с " Shallow " от " Роди се звезда " дружно с Лейди Гага и Антъни Росомандо.  " I`m Just Ken " завоюва премията " Изборът на критиците " предходната седмица. Марк Ронсън е лауреат на седем награди " Грами " като артист, композитор и продуцент.

" The Fire Inside " е 15-ата номинация на Даян Уорън за най-хубава истинска ария от филм. Това е седмата поредна година, в която композиторката и авторка на текстове получава тази чест, прецизира " Билборд ". Единствената премия на Академията за кинематографично изкуство и просвета, която тя е печелила, е почетен " Оскар " през 2022 година Даян Уорън е въведена в Залата на славата на създателите на песни. Носителка е на награди " Грами ", " Еми ", " Златен глобус ", " Полар ".  Сред най-известните й песни, номинирани за " Оскар ", са " Because You Loved Me " от " Поверително и персонално ", " How Do I Live " от " Въздушен ескорт ", " I Don`t Want to Miss a Thing " от " Армагедон ".   

Джон Батист, който преди три години завоюва " Оскар " за взаимната си работа по саундтрака на анимацията " За душата "   дружно с Трент Резнър и Атикъс Рос, е номиниран за първи път в категорията за най-хубава истинска ария за " It Never Went Away " от " Американска симфония " - документален филм за една година от живота му. Батист е съавтор на песента дружно с Дан Уилсън. Двойката има и номинация за " Грами " за ария на годината, само че за различен шлагер - " Butterfly. "

" Wahzhazhe (A Song for My People) " от " Убийците на цветната луна " е изненадваща номинация. Тя е написана от артиста и композитор от племето Осейдж Скот Джордж. Той влиза в историята като първият радикален американец, номиниран в категорията.

В категорията за най-хубава истинска ария се предлагат не изпълнителите, а създателите и продуцентите. Номинациите се вършат от композиторите и текстописците, които са членове на Американската академия за кинематографично изкуство и просвета, а за премията гласоподават всички нейни членове. Изборът им ще стане явен на церемонията за премиите " Оскар " в Лос Анджелис на 10 март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР