Петя Петкова се присъединява към екипа на Филип Морис България

...
Петя Петкова се присъединява към екипа на Филип Морис България
Коментари Харесай

Петя Петкова е новият ръководител “Научни въпроси“ на Филип Морис България

Петя Петкова се причислява към екипа на Филип Морис България на позицията началник " Научни въпроси ". Тя има повече от 15 години опит в региона на правото, регулациите и връзките с обществеността, на управителни позиции във водещи интернационалните компании в България.

Преди да стане част от управителния екип на Филип Морис България в миг, в който компанията минава през най-мащабната си промяна в световен мащаб, Петя прекарва 9 години като началник " Правен отдел " за Централна и Източна Европа в Novartis. Професионалният й опит включва още ролята на началник " Право и връзки с обществеността " в British American Tobacco за България, както и мениджърски функции в областта на правото и връзките с обществеността в Unilеver България и Българската асоциация на интернационалния бизнес (понастоящем Конфедерация на работодателите и индустриалците в България). Работила е и в Министерство на правораздаването, където е отговаряла за доближаването на българското законодателство с правото на Европейски Съюз.

Притежава магистърска степен по право от Софийски университет " Св. Климент Охридски ".

Във Филип Морис България Петя Петкова ще дава отговор за популяризирането на научната активност на Филип Морис Интернешънъл, която стои в основата на създаването на бездимните артикули на компанията. Тя ще поддържа връзките с научната общественост в страната и ще се грижи за разширението на опциите и достъпа до изследванията, които компанията създава.

До този миг Филип Морис Интернешънъл е вложила над 9 милиарда $ в създаването, научната оценка и представянето на пазара на бездимни артикули, които имат капацитет да понижат вредата от тютюнопушенето. В научно-изследователския център на компанията в Ньошател, Швейцария работят над 400 учени и специалисти, а науката и технологиите са в ядрото на трансформацията на бизнеса на компанията към бъдеще без пушек, чрез новаторски артикули, за които е научно потвърдено, че, въпреки и не без риск, са по-добра опция за пълнолетните пушачи, които в противоположен случай биха траяли да пушат и дълготрайно имат капацитет да подобрят публичното здраве.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР