Петя Буюклиева е певицата с най-много награди в цялата история

...
Петя Буюклиева е певицата с най-много награди в цялата история
Коментари Харесай

Петя Буюклиева болезнено откровена след „Капките”, издаде неподозирани тайни

Петя Буюклиева е певицата с най-вече награди в цялата история на българската поп музика, както и с най-широк вокален диапазон на родната музикална сцена. Именно музиката я научава и на едни от най-важните житейски уроци. Тя е от създателите, които не стопират да предизвикат вниманието на многочислените си фенове – дали с екстравагантна визия, дали с забавни шлагери. Петя сервира доста изненади – и артистични, и певчески по време на цялото си присъединяване в шоуто „ Като две капки вода ”, в което на няколко пъти изправяше публиката на крайници. И вместо да усеща предстояща отмалялост, въпреки и сладка, от ежедневните подготовки в „ Капките ” и влизането от облик в облик, Петя кипи от сила и към този момент няма самообладание да започва дълго чаканото й турне из страната. Поводът е повече от сериозен – 40 години на сцена и 60-годишен празник!

Разговорът с нея в този момент е повече от прям, а в него се редят една след друга смели истини и нито грам спестена страст в тях.
– Петя, припокриха ли се настройките и най-много страстите ти от присъединяване в „ Като две капки вода ”?
– Имах покана да взема присъединяване в „ Капките ” още преди 3 години, само че тогава заради задължения, свързани с изяви в чужбина, трябваше да я отхвърля. Но постоянно съм мечтала да вземам участие в това шоу на шоута, както го назовавам, тъй като в „ Като две капки вода ” един актьор и реализатор може да покаже доста и неподозирани страни от себе си.
Огромно предизвикателство е, което поех на моите години, тъй като имам доста сътрудници, които не желаят да се престрашат и да се качат на тази сцена.

Защото към този момент са построили име, жанр, облика и не желаят да трансформират това.
Затова споделям, че „ Като две капки вода ” е една от моите огромни метаморфози в музикално отношение. На тази сцена пея в съвсем всевъзможни стилове – поп, рок, джаз и съумях да покажа доста качества, които някои може и да не са забелязали в мен, както се и оказа.
Разгърнах 12 облика, което е една невероятна изложба, а на финала с Дичо направихме едно в действителност убийствено парче на Ози Озбърн и Лита Форд. Изобщо цялото ми присъединяване в „ Капките ” за мен бе едно непрекъснато и охолно шоу, един тримесечен празник на изявата на качествата ми.

Просто не усетих по какъв начин минаха месеците, тъй като всеки ден, минута и секунда бях погълната от съответния облик, който трябваше да възпроизвеждам. Влязох с настройката да дам всичко от себе си, тъй като съм безспорен перфекционист. Буквално не съм спала, с цел да си изучавам текстовете на песните и в никакъв случай не съм употребила аутокю, до момента в който пея.
Безкрайно доста благодаря на Маги Халваджиян за тази покана да разкрия своя капацитет. Аз към този момент чествам своя 40-годишен празник. Загрях с „ Капките ” и не преставам. Но тук желая особено да благодаря на целия екип на продукцията – на Стилияна Узунова, която трансформира моето лице в същинско платно, на което се сменяха толкоз доста и колоритни облици, които неповторимо се запечатват в съзнанието ми и остават в историята. А това, че аз след месец ще навърша 60 години, беше безсилно за нейната четка.

– Как си обясняваш динамично тиражираните клюки тъкмо преди финала на „ Капките ”, че напускаш шоуто след всеизвестен скандал?

Аз бях в една шоу магия от самото начало, доста добре смазана. Приемах мнението на журито, без значение какво е то, за разлика от някои свои сътрудници, които не икономисваха реакции. Маги даже на два пъти изскочи от апаратната след мое осъществяване, с цел да ми благодари персонално за труда. Веско Ешкенази стана, с цел да ми целуне ръка, а Димитър Маринов призна, че е обикнал българската поп музика, слушайки мои песни. Това е нещо извънредно за мен.

Затова недоумявам от кое място пристигнаха тези безумни трудове по мой адрес?! Нямам нищо общо със наличието им и мисля, че по-шокираща и по-гнусно изфабрикувана дезинформация за себе си не бях чела до момента. Такъв потрес от заглавие не бях преживявала в живота си от 40 години на сцена! По-ниско припечелване на хлебец от публицист не бях виждала в живота си. Веднага се обадих на Маги да го попитам за тази информация, а той отвърна: „ Петя, остави ги, дано пишат, не чети, не обръщай внимание, те по този начин си изкарват хлебеца ”.

Ето, и ти ме познаваш доста добре – аз съм програмирана по този начин, че да помня единствено позитивното в обстановките и хората. И такава ще бъда постоянно, без значение кой какво прави.

– Имаше ли миг, в който беше разочарована от оценките на журито?

– Ако би трябвало да бъда напълно откровена, оценките за мои осъществявания не бяха задоволително реалистични и споделям това без безусловно никаква упоритост за награди. Спечелила съм доста награди в живота си, дори съм на мнение, че би трябвало да се дава път на младите постоянно.

Моят любимец, да вземем за пример, в „ Капките ”, беше Тита, тъй като тя е старателен и доста надарен младеж, който се нуждае от сходен трамплин в живота си. В случая с „ Капките ” на процедура всички сме спечелили, даже и единствено поради присъединяване си.

Пак ще кажа – благодаря за тази прелестна опция, страстта е неповторима. Наградата не е значима – значима е съвестта. Всеки може да си купи кола, само че не всеки може да си почисти съвестта, в случай че е направил нещо не както би трябвало. Българският народ и публиката, която цялостни залите, тях не можеш да ги излъжеш. И те са най-точния барометър за мен!

– А какво преоткри в самата себе си, влизайки под кожата на толкоз доста и разнообразни облици в границите на тези следващи седмици в шоуто?

– Чудесен въпрос, благодаря ти. Преоткрих, че мога непрекъснато да влизам от облик в облик на сцената и това не ми омръзва. Мога с часове да заставам и да виждам някакво придвижване на ръката, на лицето и всичко особено в дадена звезда, което би трябвало по-късно да отпечатам в личното си държание.

Открих още артистични качества в себе си, за които не подозирах. Открих това, че мога да се движа по този начин, като че ли съм по-млад човек, със същата сила и заряд. Гледайки се по-късно на запис, мисля, че съм се справила доста добре.

Изключително се развълнувах и това, което Валя Балканска ми призна, откакто изпълних нейната визитна картичка – „ Излел е Дельо бунтовник ” и то в истинска тоналност. Тя ми сподели: „ Петя, ти изпя това неповторимо! ” Ето това е моята голяма премия!

– А каква е Петя Буюклиева, когато не се постанова да влиза в облик?

– В живота съм до болежка единствено аз, никой различен. Да правиш облици в този смисъл, ми граничи с двуличие и с нещо, което като качество не владея. Затова и толкоз години арестувам същинските си другари непокътнати, тъй като не лицемернича. Директен човек съм. Дори и да изгубя от време на време, избирам да споделям истината в очите на хората.

Не икономисвам нищо, което след това може да ми тежи на съвестта. С човек като мен можеш да бъдеш сигурен, че липсват всевъзможни подмолни игри, забиване на нож в гърба и така нататък Живея за това да мога да давам от себе си, да пея и да обичам.

– Знам, че незабавно след „ Капките ” стартираш своето турне, а незабавно след него идва и огромния концерт в зала 1 на НДС по случай твоята 40-годишнина на сцената и 60-годишен празник!

– Точно по този начин, да. Подготвям обилен концерт театър във връзка на този празник, който ще бъде дружно с филхармония под диригентството на Левон Манукян, който ще стартира през октомври. Вече имам 35 дати из градовете на България. А на 25 март 2020 година е мега концерта ми в зала 1 на НДК. Точно преди рождения ми ден след месец излиза и моят двоен албум с 45 от най-хубавите ми песни през годините.

Преди това вземам участие и в концертите от турнето на 10-те най-големи звезди и митове на родната известна музика, проведено от „ БГ Мюзик къмпани ” и Владислав Славов. Започваме на 25 юни в Плевен, ден след рождения ми ден. Финалът по традиция е в зала 1 на НДК – на 16 декември. Участват още Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Марги Хранова, Данчо Караджов, Христо Кидиков, Мими Иванова и Развигор Попов, Росица Кирилова, доста звездни имена. Една от изненадите ще бъде желанието да извърша песента на Валя Балканска, която изпях в „ Капките ” дружно със 100-те гайди.
– Откъде черпиш толкоз нестихваща сила, каквато струи от теб при всяко осъществяване, при всеки досег до сцената към този момент 40 години?

– Аз обичам да се разпределям изцяло и напълно, и в действителност това най-вече ме зарежда. Талантът самичък си извира, не можеш да го изтикаш принудително. В момента усещам такава неповторима сила и предпочитание да пея и да протоколирам нова музика, че няма кой да ме спре (смее се). Подготвям доста изненади за публиката.

– Гласът ти по традиция е на топ равнище и обратно на логиката да отслабва с времето, става даже още по-силен…

– Така е и се получава по този начин, че колкото повече пееш, само че с вярната режисура, толкоз повече гласът ти свети. Съвсем скоро записах две песни една след друга, на които гласа ми звучи като на момиче – пресен, висок, ослепителен. И да, ти си права – с годините гласовете отслабват, стават по-матови, не по този начин блестящи, а при мен се случва противоположното, като че ли в този момент стартирам да пея.

Интервю на Анелия ПОПОВА
Инфо: show.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР