Петте най-големи бизнес организации във Великобритания призовават за спешна преходна

...
Петте най-големи бизнес организации във Великобритания призовават за спешна преходна
Коментари Харесай

Британският бизнес иска преходно споразумение за Брекзит

Петте най-големи бизнес организации във Англия приканват за незабавна преходна Брекзит договорка, предупреждавайки, че Обединеното кралство рискува да загуби работни места и вложения, заяви Би Би Си.

В взаимно писмо до министъра Дейвид Дейвис, водещ договарянията за Брекзит, бизнес групировките, включващи Института на шефовете и Конфедерацията на английската промишленост (CBI) показват, че изтича времето за реализиране на сполучливо съглашение по развода с Европейския съюз.

Източници оповестяват за Би Би Си, че писмото е към момента под формата на чернова, само че ще бъде изпратено до Дейвис през идващите един до два дни. Другите лобистки организации, които поддържат писмото, са Британската комерсиална камара (ВСС), Федерацията на дребния бизнес (FSB) и Организацията на промишлените бизнесмени (EEF).

Би Би Си отбелязва, че се следи възходящо безпокойствие измежду бизнеса във връзка с това, което той дефинира като липса на напредък в договарянията за Brexit, макар че представител на държавното управление съобщи, че диалозите " реализират действителен, осезателен прогрес ".

Една от петте лобистки обединения съобщи пред Би Би Си, че едно взаимно писмо на английския бизнес ще подчертае желанието за реализиране на договорка и на по-голяма изясненост по отношение на бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз. Организациите също по този начин декларират, че е значимо преходният интервал на Брекзит да подхожда допустимо най-вече на съществуващите все още търговски съглашения с Европейски Съюз.

Би Би Си напомня, че преди време английският министър председател Тереза Май предложи предишен интервал от към две години, в който търговията сред Обединеното кралство и Европейски Съюз да се развива при сходни на досегашните условия, а заплащанията към европейските управляващи в Брюксел да дават отговор на актуалните бюджетни задължения на Англия.

Въпреки, че договарящите от Европейски Съюз се съгласиха да стартират предварителна работа по бъдещи връзки с Англия, те към момента желаят повече отстъпки за по този начин наречената " сметка по развода ", която би трябвало да заплати Обединеното кралство, преди да стартират съответни договаряния за търговията и за предходния интервал.

Същевременно Sky News и вестник „ Гардиън " оповестиха, че те също са видели плана на писмото на английския бизнес, като в него се акцентира, че е належащо да се реализира преходно съглашение допустимо най-скоро, защото фирмите се готвят да вземат значими бизнес решения при започване на 2018 година, които ще имат съществени последствия за работните места и за вложенията в Обединеното кралство.

Според Би Би Си. бизнес организациите са поискали наличието на писмото да остане поверително.

Загрижеността от загуба на работни места и на вложения в Обединеното кралство бе подчертана предходната седмица, когато шефът на американския капиталов банков колос Goldman Sachs - Лойд Бланкфейн посочи в Туитър, че ще " прекара много време " във Франкфурт. Трябва да се има поради, че Goldman Sachs, в която работят към 6000 души в Лондон, възнамерява да усили своето наличие в немския финансов център пред Brexit да стане факт.

По-рано този месец заместник-управителят на Английската централна банка Сам Уудс пък предизвести, че Англия и Европейски Съюз би трябвало да реализират единодушие за преходна договорка до Коледа, или в противоположен случай фирмите ще стартират да задействат проектите си за деяние при изключителни обстановки.

В понеделник Дейвид Дейвис би трябвало да пътува до Париж за диалози по отношение на Brexit, защото Франция е един от най-неотстъпчивите членове на Европейски Съюз, когато става дума за развода с Обединеното кралство.

Би Би Си означи, че също в понеделник английският министър председател Тереза Мей се чака да показа пред Камарата на общините най-новата информация за напредъка по въпроса за Brexit,постигнат по време на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел предходната седмица./БНР
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР