Петролният пазар в Азия леко се успокои днес с отслабването

...
Петролният пазар в Азия леко се успокои днес с отслабването
Коментари Харесай

Цените на петрола леко се успокоиха след вчерашния скок

Петролният пазар в Азия леко се успокои през днешния ден с отслабването на терзанията от нарушавания в доставките поради рецесията в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на.

Във вчерашната сесия котировките скочиха до седемгодишни максимуми, само че леко отстъпиха, откакто стана ясно, че първата вълна наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз против Русия поради рецесията в Украйна няма да обиден петролните доставки. Същевременно се резервира и вероятността за връщане на пазара на по-големи количества ирански нефт със усилването на вероятността за възкръсване на нуклеарното съглашение сред Техеран и международните сили.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за Европа, прибави 30 цента или 0,3 на 100 до 97,14 $ за барел, откакто през вчерашния ден скочи до 99,50 $ - най-високата цена от септември 2014 година.

Американският лек недопечен нефт увеличи цената си също с 30 цента или 0,3 на 100 до 92,21 $ за барел, откакто през вчерашния ден бе на равнище 96 $.

" Съюзниците от НАТО се въздържат от някои наказателни ограничения, с цел да имат още благоприятни условия за договаряния, което значи също по този начин, че пътят на дипломацията към момента е открит. Иранската нуклеарна договорка остава допустима, до момента в който събитията не се трансформират ", показва Вандана Хари, създател на компанията за разбори на петролния пазар " Вандана инсайтс " (Vanda Insights).

Oil prices surge as Russia-Ukraine crisis escalates - CNBC
— Pam Anderson (@PamAnde29517684)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР