Петролните фючърси поскъпват за поредна сесия на търговия, достигайки ново

...
Петролните фючърси поскъпват за поредна сесия на търговия, достигайки ново
Коментари Харесай

Поредно поскъпване на петрола към нови многогодишни ценови върхове



Петролните фючърси нарастват за поредна сесия на търговия, достигайки ново многогодишни върхове поради опасенията за световните енергийни доставки на фона на дефицит на петролните и на пазарите на природен газ и въглища.

Растежът на цените се форсира, откакто при започване на ОПЕК и неговите съдружници, отпред с Русия, известени като " ОПЕК + " потвърдиха контрактуваната през юли политика за единствено последователно увеличение на взаимните добиви.

Това значи, че най-малко до април 2022 година те ще усилват петролното произвеждане " единствено " с по 400 хиляди барела на ден всеки идващ месец, с цел да компенсират актуалното ограничение на добивите, което е в размер на 5,8 млн. барела дневно.

Фючърсите на петрола Брент нарастват за четвърта поредна сесия на търговия, нараствайки при започване на търговията в сряда с към 0,3% към 82,80 $ за барела, откакто за малко удариха нов тригодишен връх от 83,47 $ за барел (най-високо равнище от октомври 2018 г.).

Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI пък нарастват за пета поредна сесия на търговия, поскъпвайки в сряда до 7-годишен връх от 79,78 $ за барел (най-високо ценово равнище от ноември 2014 г.).

Днешното ново, въпреки и по-предпазливо повишаване на петрола идва, откакто представители на Европейския съюз оповестиха, че Брюксел обмисля промени, свързани с енергийния пазар.

Еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон уточни, че неотдавнашното нарастване на енергийните цени е обвързвано повече със зависимостта на Европейски Съюз от вносни изкопаеми горива и техните нестабилни цени, в сравнение с с европейските политики в региона на климата и прехода към зелена сила.
Графика Брент / $
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР