Петролът поскъпна, макар и минимално, в ранната търговия днес, след

...
Петролът поскъпна, макар и минимално, в ранната търговия днес, след
Коментари Харесай

Петролът поскъпна след неочаквано голям спад на американските запаси

Петролът нарастна, въпреки и минимално, в ранната търговия през днешния ден, откакто беше разгласен спад на американските ресурси от черно злато, съобщи Ройтерс. Официални държавни данни по въпроса ще излязат по-късно през днешния ден.
Фючърсите на сорта Брент от Северно море прибавиха 16 цента или 0,2 на 100 до 80,93 $ за барел.
Американският лек недопечен нефт нарастна с 25 цента или 0,3 на 100 до 77,32 $ за барел.
Според Американския петролен институт запасите на Съединени американски щати от недопечен нефт през предходната седмица са спаднали с към 6,1 милиона барела. Анализатори чакаха понижение на запасите с към 1,5 милиона барела. Запасите от бензин също спадат, само че тези от разнообразни дестилати порастват.
Петролът загуби към 2 на 100 от цената си през вчерашния ден, откакто беше оповестено, че потребителското доверие в Съединени американски щати през април пада до деветмесечно дъно, което ускори опасенията, че идва криза.
Инвеститорите се безпокоят, че това ще докара до нов кръг повдигане на лихвите от страна на огромните централни банки и ще понижи търсенето на нефт в Съединени американски щати и Европа. УФР, ЕЦБ и " Банк ъв Ингланд " ще проведат идващите си съвещания по паричната политика идната седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР