Петролът поевтиня в понеделник с повече от 5 долара за

...
Петролът поевтиня в понеделник с повече от 5 долара за
Коментари Харесай

Петролът поевтиня рязко в очакване на сделка с Иран

Петролът поевтиня в понеделник с повече от 5 $ за барел в очакване на договорка за нуклеарната стратегия на Иран, а спомагателен напън върху цените оказаха и данни за слабото търсене на нефт в Китай.

Възможността за реализиране на съглашение с Техерен ще разреши за повдигането на ембаргото върху иранския нефт, което ще влее на интернационалните пазари най-малко 1 млн. барела на ден.

Октомврийските фючърси за барел нефт от сорта Брент спаднаха с малко над 5 $ до 93.08 $ към 15 часа българско време. Септемврийските фючърси за барел от американския лек недопечен нефт се намалиха до 87.24 $. Това е най-ниската цена на петрола от 18 февруари т.г.

В самото начало на съветската инвация в Украйна цените се изстреляха до близо 130 $ за барел при започване на март, само че по-късно стартира равномерен спад.

Според иранския министър на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан страната му ще разгласи в понеделник своите " дефинитивни оферти " по нуклеарната договорка, откакто Съединени американски щати са приели две от иранските условия.

" Ако предложенията ни бъдат признати, ние сме подготвени да сложим завършек на договарянията и да обявим съглашението на срещата на външните министри ", добави той.

" Тъй като към момента не е подписано съглашение, нищо не би трябвало да се приема за даденост ", предизвести Крейг Ерлам, анализатор в " Оанда " (Oanda)

Влияние върху цените имат и слабите данни на китайската стопанска система, която страда от резултата на коронавирус рестриктивните мерки в огромните стопански центрове.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР