Петролът отново започна да поскъпва рязко с оглед на информации,

...
Петролът отново започна да поскъпва рязко с оглед на информации,
Коментари Харесай

Петролът поскъпва с над 5% след информации, че САЩ могат забранят вноса на руски петрол още днес



Петролът още веднъж стартира да нараства внезапно предвид на информации, че Съединени американски щати могат да наложат възбрана на вносна на съветски нефт още през днешния ден.

Неназован източник на организация " Ройтерс " удостовери тази информация, като в това време и сенаторът Крис Кунс съобщи пред Си Ен Ен (CNN), че Вашингтон евентуално ще забрани вноса на нефт от Русия.

Други американски медии също оповестяват, че Белият дом ще разгласи възбраната още през днешния ден и ще се стреми да я разшири и до други енергийни източници от Русия, като полутечен природен газ и въглища.

Въпреки че оповестените до момента наказания против Москва не включва съветските енегийни първични материали, редица купувачи и други участници на пазара наподобява заобикалят съветския недопечен нефт от боязън да не попаднат в несъгласие със законовите ограничавания или в отговор на рецензии.

По-рано през днешния ден енергийният колос Shell съобщи, че възнамерява поетапно евакуиране от съветския нефт и газ, в това число неотложно прекъсване на всички покупки на съветски нефт на спот пазара.

Всички това даде мотив за ново внезапно повишаване на петрола, като фючърсите на петрола Брент с доставка през май към този момент се покачват през следобедна търговия с 5,4% назад към 130 $ за барел, отправяйки взор към вчерашния 14-годишен връх от 139,13 $ - директно под историческото ценово равнище от юли 2008 година към 147,50 $ за барел.

Априлските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI също нарастват с над 5% към 125 $ за барел, откакто в понедленик се изстреляха за малко до 14-годишен връх от 130,50 $ за барел. През юли 2008 година и америкаснкият лек недопечен нефт доближи рекорден ценови връх към 143,27 $ за барел.

Междувременно цените на бензина в Съединени американски щати също не престават да скачат, като във вторник междинната цена за галон бензин доближи 4,173 $, надхвърляйки предходния връх от 4,114 $, подложен през юли 2008 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР