Петрич ще бъде домакин на обществено обсъждане на Програмата за

...
Петрич ще бъде домакин на обществено обсъждане на Програмата за
Коментари Харесай

Министри от България и Македония обсъждат Програмата за председателството на Съвета на ЕС

Петрич ще бъде хазаин на публично разискване на Програмата за председателството на България на Съвета на Европейски Съюз.

На 27 септември ще бъдат показани и дискутирани целите на Министерство на регионалното развитие  заложени в Програмата за председателството. Общественото разискване ще открие министърът на районното развиване Николай Нанков. Потвърдено е присъединяване и на министъра на локалното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу.

В зала „ Арена ” Петрич ще се организира състезателен празник „ Общите граници ни вършат по-близки ” по Програма за ТГС Interreg – ИПП България – Македония 2014-2020 година Организатори на спортното събитие са Министерство на районното развиване и благоустройството на Република България и Министерство на локалното самоуправление на Република  Македония като народен партниращ орган по Програмата за трансгранично съдействие България – Македония. Участие в спортния празник ще вземат възпитаници от учебни заведения в общините Петрич и Струмица. Празникът е част от деянията за Деня на европейското съдействие, който се отбелязва за шеста година.

Официални посетители в Петрич за публичното разискване и за спортното събитие ще бъдат: Н.Пр. Мариян Гьорчев –извънреден и пълномощен дипломат на Република Македония в Република България; Кирил Парталов – държавен секретар на Министерство на локалното самоуправление на Република Македония;  Костадин Костадинов – кмет на община Струмица; Деница Николова – зам. министър на районното развиване и благоустройството; Бисер Михайлов – регионален шеф на област Благоевград.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР