Пето издание на завладяващия празник на житената питка ще се

...
Пето издание на завладяващия празник на житената питка ще се
Коментари Харесай

Пети празник на житената питка готвят в старозагорското село Арнаутино

Пето издание на завладяващия празник на житената питка ще се организира в старозагорското село Арнаутито. Той стартира в 18,30 часа на 21 август (събота) в центъра на обитаемото място.  

Ще бъде показана богата галерия с кулинарни изкушения, дело на локалните домакини, които ще могат да бъдат дегустирани от присъстващите. За положителното въодушевление на гостите на тематичния празник ще се погрижи и оркестър „ Липите “ с началник Мирослав Маринов.  

„ Акцент тази година слагаме върху децата и житената питка “, описа секретарят на читалището Желка Цонева. Тя напомни, че до 15 август всички малчугани могат да вземат участие в онлайн състезанието за детска рисунки, като изпращат своите творения по сюжет от приказката „ Житената питка “ на еmail: [email protected] Всички участници в конкуренцията ще бъдат отличени грамота за присъединяване, а трите най-хубави ще получат и награди.  

„ Отглеждането на житни култури е особено за земите на селото.Това е повода и фестивала да бъде отдаден на житената питка ", добави още Цонева. 

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР