Петнадесетина "Бели каски" организираха седящ протест в сирийския град Дараа

...
Петнадесетина "Бели каски" организираха седящ протест в сирийския град Дараа
Коментари Харесай

Блокирани в Южна Сирия Бели каски поискаха да бъдат евакуирани

Петнадесетина "Бели каски " проведоха седящ митинг в сирийския град Дараа с искане да изоставен безвредно Югозападна Сирия, няколко дни след евакуирането на част от сътрудниците им спасители, съобщи Франс прес.

В неделя Израел оказа помощ на над 400 от тези филантропични доброволци и фамилиите им да изоставен регион в Югозападна Сирия, където силите на режима водят нахлуване, и да заминат за Йордания. Очаква се оттова те да бъдат признати в страни като Англия, Германия, Канада и Франция.

Стотици други "Бели каски " обаче към момента се намират в този регион и се опасяват да не станат жертва на напредващите сирийски войски.

Днес петнадесетина от тях се събраха в Дараа с табели на арабски език с претенции да бъдат избавени.

"Когато се включихме в гражданската защита, непринудено спасявахме хора. Сега, когато имаме потребност от помощ няма никой. Къде са организациите, които стояха паралелно с нас? Къде са страните донори? ", запита 25-годишният Алуан ал Масри, който е бил пожарникар в Дараа две години.

Сирийската гражданска отбрана, известна под прякора "Белите каски ", бе основана през 2013 година в помощ на жертвите на набези и бомбардировки в бунтовническите региони. В южната част на Сирия са блокирани към 650 "Бели каски ", заяви групата в изказване и посочи, че не се планува втора евакуация.

Режимът на Башар Асад, който упреква тези спасители, че са свързани с джихадистки групировки, през вчерашния ден разкритикува осъществената от Израел евакуация като "криминална интервенция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР