Петко Сертов е най-новото и най-младо попълнение в екипа на

...
Петко Сертов е най-новото и най-младо попълнение в екипа на
Коментари Харесай

Петко Сертов стана най-младото попълнение в екипа на външния ни министър

Петко Сертов е най-новото и най-младо попълнение в екипа на външната министърка Теодора Генчовска, написа иронично Клуб " Z ". Първият ръководител на Държавна организация „ Национална сигурност “ от учредяването ѝ на 1 януари 2008 година до лятото на 2009 година, по-късно зам.-шеф на БОРКОР, след това мистериозно липсващ за месец от началото на декември 2014 до януари 2015 година в Гърция, търсен безрезултатно и появил се самичък изведнъж, Сертов в този момент ще е консултант в политическия кабинет на външната министърка.

В екипа на Ганчовска към този момент са се наредили сътрудници на Сертов, представители на службите с още по-дълги биографии, започващи от времето на Държавна сигурност:

Петьо Петев , роден през 1956 година, конфиденциален помощник " Динов " от Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Началник на кабинета на министъра. Засега е прочут с това, че гони всичките си гости, които не се обръщат към него с " лекар Петев ". Изключение прави за министърката, несъмнено.

Петър Воденски , роден през 1951 година и конфиденциален помощник " Велинов " към Генералния щаб на Българската национална войска.

Иван Петров , роден през 1953 година, конфиденциален помощник " Балинов " на Първо основно ръководство на Държавна сигурност.

Лъчезар Петков , роден през 1949 година, който изяснява на сътрудниците си, че чака предопределение в управлението на министерството, което би било скандално поради преклонната му възраст.

Петко Сертов, роден през 1956 година, ще е най-младият в политическия екип на външната министърка, само че все пак в пенсионна възраст.

Той приключва ВИИ „ Карл Маркс “ със компетентност „ Финанси, счетоводство и надзор на външнотърговската активност “. Разпределен е да работи в „ Химимпорт “. През 1984 година стартира професионалната си кариера на кадрови офицер във Второ основно ръководство (за контраразузнаване) на Държавна сигурност.

Постъпва в новосформираната Централна работа за битка с проведената престъпност (ЦСБОП) при започване на 1991 година в бранш „ Международен тероризъм ". През 1992 година приключва двугодишен курс френската академия за висши управителни фрагменти на правоохранителните органи в Лион, Франция. От 1992 до 1994 година е шеф направление „ Тероризъм и опиати “ в ЦСБОП, а от 1994 до 1995 година е шеф направление „ Наркотици “ в ЦСБОП. От 1995 до 1997 година е шеф на работа „ Международно съдействие “ на Министерство на вътрешните работи.

От 2001 година е член на публичния съвет по „ Европейска и евроатлантическа интеграция “ към Президента на Република България. През 2005 година е назначен за секретар на Съвета по сигурността на Министерския съвет.

На 27 декември 2007 година е назначен за ръководител на Държавна организация „ Национална сигурност “. От 2011 година до март 2013 е заместник-директор на Центъра за предварителна защита и противопоставяне на корупцията и проведената престъпност (ЦППКОП), прочут като БОРКОР.

На 8 декември 2014 излиза наяве, че от 5 декември 2014 той е в неопределеност. След като оставя двата си мобилни телефона вкъщи, той напуща жилището си и от този момент брачната половинка му няма информация къде е. По-късно от записи на видеокамери излиза наяве, че е отпътувал в посока Гърция с лек автомобил.

На 12 януари 2015 година, Сертов се завръща в страната. Обяснил, че претърпял лек пътен случай и бил в болница, след което бил пуснат да се прибере.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР