Петко ДобревВ последните дни Херсон е името, което се произнася

...
Петко ДобревВ последните дни Херсон е името, което се произнася
Коментари Харесай

Петко Добрев: Киев готвеше Армагедон

Петко Добрев
В последните дни Херсон е името, което се произнася на всички места и ежеминутно. Повод за това е изтеглянето на съветските войски и евакуацията на мирното население.
Защо се случи това и какво ще е продължението? Моят отговор на тези въпроси е друг от необятно известните. Според мен повода за това е подготовката на Украйна да взриви язовирната стена в Нова Каховка. Това на практика би означавало настъпването на един мини-Армагедон в региона на Херсон.
Очевидно Кремъл е имал информация за това и е изпреварил събитията. Практически съветското евакуиране лиши най-важния коз, който Зеленски можеше да изиграе и завърши спора в интерес на Украйна.
Ако руснаците бяха останали в Херсон, не трябва да има и капка подозрение, че натовската коалиция против Русия би отприщила водните вълни в Нова Каховка и това щеше да е краят на Путин. Това щеше да е покруса, и то в такива размери, че нямаше метод той да оцелее като стопанин на Русия.
Путин изненада Запада с решението си да избави живота на бойци и спокойно население даже с цената на упрек, че позволява оттегляне. Кой е очаквал от Путин подобен ход?                               
До през вчерашния ден съветските господари постоянно са жертвали живота на бойци и население в името на опазване на своя престиж и господарска мощ. Поради тази традиция постоянно те са били и предвидими.
Е, Путин е решил да изненада Запада, и го изненада. На Запад очевидно са пропуснали момента, в който Путин стана стопанин на Русия. Този миг е срещата му с околните на починалите съветски моряци в подводницата Курск. Да, това е моментът, в който Путин става същински стопанин на Русия.
Ето за какво, дали желаеме или не, би трябвало да свикнем с мисълта, че Путин няма да си разреши нелепостта да жертва безсмислено живота на руснаци - било то военни или мирни жители.
И, да, през днешния ден Херсон е територия, която съветските артилерия, авиация и ракети могат свободно да изпепеляват. А може да решат и да я наводнят. Какво ще се случи - ще забележим.
Но да се върнем към съветското оттегляне. Повтарям, че с него бе премахнат най-сериозният коз в ръцете на Запада против Путин.
Оттук нататък войната продължава до последния украинец.
Продължава и смяната в международния ред, който все по-малко ще зависи от Запада и доста повече от Русия, Азия и Латинска Америка.
Къде се подреди нашата блага България в този геополитически шахмат на украинска територия? Отговорът ми на този въпрос е повече от драматичен. Българските политици ни отреждат предстоящ статут на енергийна провинция на Турция.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР