Петко Атанасов – Чеченеца отново се изправи пред Районен съд-

...
Петко Атанасов – Чеченеца отново се изправи пред Районен съд-
Коментари Харесай

Чеченеца отново застана пред съда, решават дали да го пуснат на свобода

Петко Атанасов – Чеченеца още веднъж се изправи пред Районен съд- Пловдив. Той апелира мярката си за неотклонение „ задържане под стража ” с вярата да бъде пуснат на независимост.
Прочетете още
Днес обвиненият бе доведен в правосъдната зала под стража и с друга отбраната адвокат- Марияна Чечкова.

Тя изиска по-лека мярка за своя подзащитен, като се базира на това, че обвиняването не е тежко и нито едно от доказателствата не конкретизират, че той не е склонил потърпевшия в това да се снима във въпросния клип.

Адвокат Чечкова добави още,че потърпевшият е също е отрекъл.

“Разпитани са доста очевидци и смятам, че на фона на тези доказателства е разколебана виновността му ", сподели още юристът.

По думите ѝ липсват и неприятни характеристични данни за обвинения, а тъй като досъдебното произвеждане е към своя край, Чечкова приключи с това, че в случай че Петко бъде пуснат с по-лека мярка няма по какъв начин да осуети нещо по следствието или да се укрие от управляващите.

Държавното обвиняване обаче бе изрично, че Чеченеца би трябвало да остане зад решетките. В последните си думи към магистратите, обвиненият сподели, че не е отговорен и желае мярка за неотклонение “гаранция ”.

Припомняме, че трите Tik Tok звезди Чеченеца, Тошо Куката и Емили са привлечени като обвинени за това, че на 03 април 2023 година в Пловдив, като причинители са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, а точно – в търговски център пред голям брой жители са склонили момче със характерни потребности да бъде вързан в региона на шията за колан, стоешком на колене да имитира придвижванията на куче, на което се дават команди и подмятат предмети.

Тримата го развеждали на мотив на последния етаж в мол " Пловдив ". Давали му команди " лай ", " донеси " и очаквали от него съответстващо държание. Случката, която е снимана на видео, провокира бурна реакция в обществото и последваха ограничения от страна на управляващите.

Преди по-малко от седмица Окръжен съд Пловдив пусна под гаранция от 1500 лв. Емили Тротинетката, а все още няма информация дали и Тошо Куката ще апелира мярката си за неотклонение. Срокът за привършване на досъдебното произвеждане е двумесечен и в случай че до 5 юни от прокуратурата не внесам обвинителен акт против тримата инфлуенсъри, то Чеченеца и Куката би трябвало да бъдат пуснати на независимост.

Районен съд-Пловдив ще разгласи решението си след час.

Очаквайте детайлности!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР