Петиция с искане на оставката на директора на РДНСК -

...
Петиция с искане на оставката на директора на РДНСК -
Коментари Харесай

Цъка бомба с презастрояването на Пловдив!

Петиция с искане на оставката на шефа на РДНСК - Пловдив провеждат пловдивчани. Хората считат, че инж. Мария Дончева е директно виновна за презастрояването на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Въпреки ужасния трафик и все по-намаляващите зелени площи, Пловдив е преди всичко през 2022 година по брой разрешителни за градеж на нови здания. 

Според формалната информация от Национален статистически институт, за първите три месеца на 2022 година в цялата страна са издадени 1850 бр. разрешителни за градеж на нови жилищни здания. В тях има 9489 жилища с 1 171 388 кв.м. разгърната застроена повърхност. Пловдив е водач по издадени строителни позволения - 321 броя за 1921 жилища с разгърната площ 246 350 кв. м. Четири от 18-те нови административни здания също ще се строят тук. Те са с 4638 кв. м. разгърната застроена повърхност. Освен това ще се вършат други 105 здания с РЗП 49 421 кв. м. За съпоставяне, в столицата София са издадени 229 строителни позволения за 3316 жилища с 390 944 кв. м. РЗП. 

Въпреки многочислените сигнали на жители и организации, РДНСК не е разкрила нито една неправда. Припомня се до блок 155 в " Тракия ". Какъв е смисълът от институция, която не обезпечава надзор, а Пловдив става все по-мръсен и презастроен?! - питат създателите на петицията от съдружие " Спаси Пловдив ".

Подписката е пусната в неделя следобяд и към този момент единствено 12 души са я подкрепили. " Вече не се диша в Пловдив! ", " Пловдив се трансформира в бетонно гето! ", " Не остана въздух в града " - това са част от мненията на хората.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР