Петимата експерти са депозирали, че не желаят да изготвят становище,

...
Петимата експерти са депозирали, че не желаят да изготвят становище,
Коментари Харесай

Петимата лекари, които трябваше да изготвят новата експертиза на Дебора, са отказали

Петимата специалисти са подали, че не желаят да изготвят мнение, незабавно откакто са били извикани да стартират правенето му.

Така нов състав от правосъдни медици в различен град ще поеме правенето на петорната експертиза, която бе назначена от прокуратурата в Стара Загора.

Първоначалното освидетелстване на момичето бе направено от лекаря от Отделението по патоанатомия към УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора доктор Теодор Стаматов. В нея пострадванията на Дебора бяха окачествени като лека телесна щета. Съдебният доктор установи " травматичен оток, кръвонасядания и охлузвания на лявата половина на лицето и клепачите, кръвоизлив в лявото око, строшаване в региона на синусите и разтърсване на мозъка ". Описани са в детайли и 21 порезни рани по тялото, които съгласно доктор Стаматов имат характерностите да са получени от пострадвания с макетен нож. Останалите травматични увреждания съгласно него са породени от тъпи предмети. 

Заключението на експертизата е, че описаните трамватични увреждания са предизвикали на пострадалата временно разстройство на здравето, неопасно за живота, а по свидетелски показания следва да се реши дали претърпяното мозъчно разтърсване е съпроводено с цялостна загуба на схващане.

От 1 август със заповед на шефа на УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович "  съдебният доктор бе отхвърлен от длъжност до привършване на следствието. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР