Петима възпитаници от специалност Право на Варненския свободен университет Черноризец

...
Петима възпитаници от специалност Право на Варненския свободен университет Черноризец
Коментари Харесай

Седем юристи ще преминат професионалния си стаж в Окръжен съд - Варна

Петима ученици от компетентност „ Право " на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър " и по един от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методи “ и от Университета за национално и международно стопанство в София встъпиха като стажант-юристи. Те избраха да преминат наложителния си професионален стаж в Окръжен съд – Варна. Това е и последния стадий от тяхното образование, преди да положат изпит и да придобият юридическа дееспособност.

Седемте стажант-юристи бяха посрещнати от ръководителя на институцията – арбитър Марин Маринов, който насочи персонални пожелания и беседва с тях за желанията им за сфера на развиване и ментори. Представи им в резюме институцията, като посочи, че са обособени три отделения – Гражданско, Търговско и Наказателно, като това е опция да се срещнат с огромно многообразие от правни разногласия. На публична гала всеки от юристите получи стажантската си брошура и пожелания за триумф.

Административният секретар на съда - Румен Вичев им даде спомагателна информация за това, по какъв начин ще преминат шестте месеца стаж в правосъдната система. Те ще имат 2 месеца общ и 4 месеца профилиран стаж. Целта е юристите да се срещнат с организацията и работата на органите на правосъдната власт, адвокатурата и нотариалната активност, а насъбраните познания да им оказват помощ в избора на мечтана област за професионалната реализация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР