Петима руски офицери са изчезнали безследно след отказ да изпълнят

...
Петима руски офицери са изчезнали безследно след отказ да изпълнят
Коментари Харесай

Петима руски офицери са изчезнали след отказ да воюват в Украйна

Петима съветски офицери са изчезнали безследно след отвод да изпълнят заповеди на командването си по време на бойните дейности в Украйна, съобщана радио “Свобода “ с позоваване на изданието Astra. По данни  на публицистите, офицерите са били изпратени в специфичен център в Брянка, Луганска област, след което няма никаква връзка с тях.

Рапортите за отхвърли им да вземат участие в бойни дейности са написани през юли. Всички те са отказали да влязат в пердах с персоналния си състав при забележимото предимство на противниковите сили. Майката на единия от изчезналите офицери – старши лейтенант Руслан Леванов, е съобщила пред Astra, че синът ѝ е написал заявление да бъде уволнен от  въоръжените сили на Русия, откакто е получил заповед да превземе посочената бойна точка " непременно ", без оглед на човешките загуби.

След това Леванов е бил изпратен в Брянка, в така наречен Център за възобновяване на бойната резистентност на военнослужещите, където е докаран в багажника на автомобил. Подобни истории описват и роднините на другите офицери: Александър Свечихин, Дмитрий Щербинкин, Дмитрий Волков и още един, чието име роднините са предпочели да не огласяват.  

Близките разкриват, че върху офицерите е оказван напън, а по-късно са ги отвели в някакво мазе. После връзката с тях е изчезнала.

През лятото роднините са се обърнали към военната прокуратура, само че оттова са им разказали друга история – че на 20 юли петимата офицери се озовали в зона на артилерийски обстрел и изчезнали – намирали се в склад, който бил изцяло погубен от при обстрела. Не се твърди, че са починали, само че съгласно прокуратурата „ местонахождението им не е открито “.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР