Петима министър-председатели от левицата в Европа, както и кандидатът за

...
Петима министър-председатели от левицата в Европа, както и кандидатът за
Коментари Харесай

Левите премиери и Франс Тимерманс дадоха силно рамо на Станишев в кампанията за евроизборите

Петима министър-председатели от левицата в Европа, както и претендентът за ръководител на Европейката комисия Франс Тимерманс споделиха мощни думи в поддръжка на кандидатурата на Сергей Станишев за член на Европейския парламент. На деня на Европа – 9 май - левите министър председатели обявиха своята взаимност и изненадаха президента на ПЕС с клип, сниман по време на неофициалната им среща преди съвещанието на левите министър председатели Европейския съвет в Сибиу (9 май), който одобри Декларация за бъдещето на Европейски Съюз.
Познавам Сергей от дълги години, знам какъв брой е предан на Европа. Убеден съм, че човек като него би трябвало да бъде освен отпред на социалистическото семейство в Европа, само че и да ни съставлява в Европейския парламент. “, съобщи Педро Санчес, министър-председател и водач на социалистите в Испания, които завоюваха безапелационна победа на преди малко извършените парламентарни избори в страната.
Гръцкият министър председател Алексис Ципрас е безапелационен: „ Бих желал да поддържа кандидатурата на Сергей. Намираме се на кръстопът и във всяка страна на тези избори би трябвало да подкрепим прогресивните сили против неолиберализма, против възхода на извънредно десните. “
Подкрепата си за кандидатурата на Станишев разгласи и министър-председателят на Португалия Антонио Коща: Сергей е доста добър мой другар и извънреден началник на Партията на европейските социалисти. Надявам се той да остане в Екологичен потенциал и да води нашето семейство на европейско равнище.
В името на общото ни бъдеще - мощна обществена Европа - поисквам всичко най-хубаво в акцията на моя добър другар Сергей, причисли се и министър председателят на Швеция Стефан Льовен.
Общият претендент на левицата в идните еврoизбори дава поддръжката си за Станишев като „ човек, който отстоява концепциите за мощен, обществен и обективен Европейски Съюз. Той в действителност свърши извънредно добра работа през последните няколко години.
Премиерът на Малта Джоузеф Мускат акцентира, че Станишев е един от най-убедените европейци, които е срещал с високо ценена работа и принос в Европейския парламент. Той добави, че левите министър председатели като част от Европейския съвет постоянно са срещали цялостна поддръжка от него.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР