Петима души загинаха, а 23 военнослужещи от индийската армия са

...
Петима души загинаха, а 23 военнослужещи от индийската армия са
Коментари Харесай

Петима загинали, 23 войници в неизвестност след внезапни наводнения, ударили Североизточна Индия

Петима души починаха, а 23 военнослужещи от индийската войска са в неопределеност в североизточния индийски щат Сиким, откакто разрушение на облаци докара до неочаквани наводнения.

Наводнението е станало в река Тиста в долината Лахен, Сиким, заради „ ненадейно експлоадиране на облаци “ над езерото Лонак в северната част на щата, се споделя в изказване на индийската войска. Разривът е доста неочаквана и разрушителна дъждовна стихия.

Нивото на речните води се увеличи доста бързо, като се усили до към 15-20 фута по-високо от естественото, сподели армията, която добави, че 41 от нейните транспортни средства са били потопени под получената киша.

 Наводненията заливат здания по поречието на река Тиста в Сиким, Индия, сряда, 4 октомври 2023 година Наводненията заливат здания по река Тиста в Сиким, Индия, сряда, 4 октомври 2023 година Индийската армия/AP

Пет тела са открити, съгласно изказване на държавното управление на Сиким. Продължава издирвателно-спасителна интервенция и трима души са избавени.

Най-малко три моста са се срутили и към 420 души от два региона са били преместени в помощни лагери, съгласно държавното управление на Сиким.

Наводненията не са необикновени в Сиким, щат в Хималаите, само че учените са безапелационни, че рисковите метеорологични условия като стихии стават все по-чести и по-интензивни с ускоряването на климатичната рецесия, породена от индивида.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР