Петима души, сред които две деца, са загинали при паническо

...
Петима души, сред които две деца, са загинали при паническо
Коментари Харесай

Петима загинали, сред които две деца, при паническо бягство на мач в Ангола

Петима души, измежду които две деца, са починали при паническо бягство на почитатели в среща, извършена в анголската столица Луанда. Фаталният случай се случил при напускането на почитателите след края на четвъртфинала в Шампионска лига на Африканската футболна конфедерация сред анголския Примейро Агосто и Търговско предприятие Мазембе от Демократична Република Конго.
Според информации петимата починали са станали жертва на задушаване при излизане от стадиона, има и седем ранени. Двете умряли деца са на възраст 10 и 12 години. Един от оцелилите очевидци, който се показа като Немо съобщи от болничното заведение за телевизионния канал,,Зимбо “, че изходната врата е била доста тясна и доста хора са паднали.
Историята демонстрира, че това не е първият драматичен случай на починали почитатели заради задушаване в резултат на под паника бягства. Отново в Ангола през февруари 2017 година 17 души са убити и 58 ранени покрай северния град Уйге преди мач от локалното състезание. По-рано този месец един човек умря, а минимум 37 бяха ранени в паническо бягство преди квалификационен дуел за Купата на Африка в столицата на Мадагаскар Антананариво.
През юли предходната година осем души бяха убити, когато почитатели на противниковия тим се сблъскаха по време на мач от Купата на Сенегал и паническо тичане провокира рухването на стена върху напускащите стадиона почитатели. През 2009 година 19 души починаха в икономическата столица на Кот д‘Ивоар Абиджан след паническо бягство на почитатели в квалификационна среща за Световното състезание през 2010 в ЮАР сред тимовете на Кот д‘Ивоар и Малави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР