Петима души са в неизвестност, а няколко са ранени след

...
Петима души са в неизвестност, а няколко са ранени след
Коментари Харесай

Мощна експлозия в химически завод в Германия

Петима души са в неопределеност, а няколко са ранени след детонация в химически цех в немската индустриална зона в град Леверкузен. Жителите на околните региони са помолени да останат в домовете си, осведоми „ Ройтерс “.

Снимка: EPA

Няма данни за потърпевши българи, оповестиха от Външно. Оттам прецизираха, че формалното предизвестие за заплаха визира и град Солинген - в районите Ауфдерхьое и Олингс. Улиците към индустриалния парк в Леверкузен са затворени, а също и елементи от автомагистралите 1, 3 и 59.

Експлозията е станала в 10:40 часа българско време, причинявайки пожар в хранилището за гориво в „ Хемпарк “, промишлен парк за химически компании, в това число „ Байер “ и други, заяви операторът на „ Хемпарк Курента “.

Снимка: EPA
Няколко чиновници са ранени, като минимум двама са съществено ранени, а петима са в неопределеност, обявиха от компанията „ Курента “ и прибавиха, че към момента не е ясно какво е предизвикало детонацията и последвалия пожар.

От химическата компания предизвестиха, че би трябвало да се изключат и климатичните системи, като в същото време се правят измервания на въздуха към площадката за вероятен отровен газ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР