Петима чуждестранни граждани, работещи като т.нар. „викачи“ по заведенията в

...
Петима чуждестранни граждани, работещи като т.нар. „викачи“ по заведенията в
Коментари Харесай

Полицията на крак! Разбиха страшна схема: Чернокожи викачи зарибявали с дрога в роден курорт

Петима задгранични жители, работещи като така наречен „викачи“ по заведенията в курорта „Слънчев бряг“ са били арестувани по време на огромната акция на ОДМВР, за в нощта на Джулай морнинг, предава Флагман бг.

Схемата е следвала следни стъпки – първият „ викач ” уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го тайника. Междувременно други двама са играли ролята на „ съгледвачи ”, осигуряващи успокоение по време на покупко-продажбите.

В чернокожите мъже са открити 16 найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество / кокаин/, към 40 гр. суха зелена тревна маса, реагираща на марихуана и 35 таблетки екстази, които били укрити в тайник на плажа.

До ареста се достигнало вследствие на търпеливо наблюдаване и документиране на реализираната незаконна активност от страна на полицейските чиновници от отдел „ Криминална полиция ” при ОДМВР – Бургас и чиновници от Районно ръководство – Несебър.

Мъжете са били натръшкани в региона до бийч бар „Викинг“. Задържаните петима „викачи“ са на възраст сред 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, непрекъснато пребиваващи в България. Спрямо един от тях е повдигнато обвиняване, като следва гледане на непрекъснатата му мярка за задържане.

Материалите по случая са докладвани в Окръжна Прокуратура – Бургас. Работа по документиране на цялостната незаконна активност на лицата продължава от чиновници на отдел „ Криминална полиция ” при ОДМВР – Бургас и чиновници на бранш „ Криминална полиция ” при Районно ръководство – Несебър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР