Петима членове на ДСБ са поискали изключването на Атанас Атанасов

...
Петима членове на ДСБ са поискали изключването на Атанас Атанасов
Коментари Харесай

БОМБА! Искат спешно изключване на ген. Атанасов от ДСБ. Съдът за малко да разпусне партията

Петима членове на ДСБ са поискали изключването на Атанас Атанасов от партията. Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов, Теодор Георгиев и Владимир Великов са изпратили писмо до съдружния си сътрудник Христо Иванов, евродепутатът Радан Кънев и други с искане Атанасов освен да бъде свален от лидерското място на ДСБ, само че и изключен, предава Tribune.bg.

Според петимата Атанасов попречва действието на висшия орган на партията – Националното заседание. Те са безапелационни, че съгласно устава на партията той е бил длъжен да насрочи съвещание на събранието в период от 3 месеца след извършените на 2 октомври 2022 година, парламентарни избори.

Припомням, че редица знакови лица на партията напуснаха точно поради Атанасов, като по думите на петимата за времето, в което той е водач е трябвало да бъдат извършени 4 Национални събрания, а е извършено единствено едно.

„ Имаме всички учредения да считаме, че това заседание беше извършено не от почитание към Устава на партията, а с цел да бъде избегнато разформироване на партията от Софийски градски съд “, пишат те в писмото.

Според Закона за политическите партии Софийски градски съд постановява разформироване на политическа партия, която не е провеждала плануваните в устава съвещания на висшия и орган повече от два поредни пъти, само че не по-малко от един път на 5 години.

Членовете на ДСБ акцентират, че Атанас Атанасов жестоко и редовно нарушава устава на партията, като го дефинират за воденичен камък. Петимата членове упорстват представителите на обединението „ Демократична България “, от която е част ДСБ, да отговорят дали корупционният модел в страната може да бъде преборен през корупция на партийно равнище и дали може върховенството на правото в страната да бъде реализирано без господство на правото в личната партия.

„ Тук не приказваме за вътрешен за ДСБ проблем. Атанасов е съпредседател на обединението “, пишат Владимир Великов, Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов и Теодор Георгиев. Те са безапелационни, че в случай че жалбата им до Национален вътрешнопартиен арбитраж им не бъде прегледана в най-кратък период, членовете на ДСБ ще я отнесът към Софийски градски съд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР