Петима автори на литературни произведения получиха награди на името на

...
Петима автори на литературни произведения получиха награди на името на
Коментари Харесай

Красимир Димовски и Хайри Хамдан с Националната литературна награда Милош Зяпков

Петима създатели на литературни творби получиха награди на името на ракитовския създател Милош Зяпков на гала в ОНЧ " Будилник 1898 " в Ракитово. Гостите си припомниха произведения на Зяпков в осъществяване на негови другари и чуха песни по негови стихове и музика на Хайгашод Асасян в осъществяване на Георги Жребчов и Стоян Арабов.
Петчленното жури с ръководител Маргарита Петкова - поетеса, публицистка, преводачка, носителка на национални и интернационалните литературни награди, и членове: Васил Сотиров - стихотворец, публицист, драматург и преводач; Валери Иванов - стихотворец, публицист, редактор, учител по български език и литература, притежател на национални и интернационалните награди; Катя Ташева - журналистка и общественичка; Анна Митева - библиотекарка към ОНЧ " Будилник 1898 ", дефинира най-стойностните творби. 
Националната литературна премия " Милош Зяпков " 2022 беше присъдена на Красимир Димовски за книгата с разкази " Момичето, което предсказваше предишното " и на Хайри Хамдан за стихосбирката " Аз, бедуинът ".
В раздела за възпитаници от Пазарджишка област премията за лирика получи Виктория Чукалова за стихотворението " Приятелство ", а за прозаичност - Петя Прагова за описа " Кой съм аз? " Приза на журито за локален създател от община Ракитово завоюва Айлин Дрикова-Еврен. Отличията бяха връчени от зам.-кмета на общината Виляна Колчева.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР