Пети ден собствениците на стадото в Болярово, за което има

...
Пети ден собствениците на стадото в Болярово, за което има
Коментари Харесай

Собствениците на стадото в Болярово отказват да допуснат ветеринарни екипи

Пети ден притежателите на стадото в Болярово, за което има подозрения за заболяване на чума, отхвърлят да позволен ветеринарни екипи да вземат втори проби от животните. Опасенията им са, че пробите може да са манипулирани.

Стадото на Ана и Тодор, в което има към двеста овце, от седмица е на оборен режим. За него в началото беше издадена заповед за умъртвяване на животните поради позитивните проби, само че министърът на земеделието Румен Порожанов след съвещание на спешния щаб в Болярово разгласи, че ще бъдат направени втори проби и в случай че се окажат негативни, стадото ще живее.
Стопаните отхвърлят да позволен ветеринарите с претекста, че пробите може да бъдат манипулирани. Междувременно през днешния ден в Шарково шестима животновъди би трябвало да получат обезщетение за умъртвените си животни. Стопаните на най огромната плантация, където бяха избити към 800 животни, отхвърлят да подпишат протоколите, защото в тях има разминаване с към 30 овце и кози.
Програмата планува и централен орган, който да следи за спазването на общ най-малък стандарт в Европейски Съюз. Очаква се още от януари програмата да проработи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР