Пети ден премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев все

...
Пети ден премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев все
Коментари Харесай

Пети ден стои въпросът - ще подаде ли Заев оставка

Пети ден министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев към момента не е подал в Народното събрание оповестената оставка, макар че през днешния ден депутати се върнаха на работа след дългата пауза поради локалния избор. А сътрудниците на Социалдемократическият съюз на Македония не престават да бъдат единомислещо срещу оставката на премиера.

Али Ахмети, ръководителят на най-голямата албанска партия - Демократичния съюз за интеграция, разгласи, че с изключение на съдружните сътрудници, срещу оставката на Зоран Заев е и интернационалната общественост, изключително Брюксел, Вашингтон и НАТО.

Тази седмица министър председателят организира срещи с водачите на съдружните партии и се водят договаряния за това какъв човек да го наследи на поста - партийна или експертна фигура.

Следващата седмица ще заседават и най-висшите партийни органи на Социалдмократическия съюз на Македония, а упованията са до 10 дни да е ясно името на наследника на Зоран Заев и да бъде образувано ново държавно управление.

И до момента в който продължава политическата неустановеност, тематиката за България все по този начин господства вътрешнополитическия спор.

Вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров съобщи, че ще бъде тежко да се реализира нещо до декември, когато е последната среща на върха на европейските водачи.

По думите му във щета на подобряването на връзките сред София и Скопие са обвиняванията в дискриминация против българи в Република Северна Македония.

Бългaрия имa някoлкo рeшeния прeз гoдинитe oт Eврoпeйcкия cъд пo прaвaтa нa чoвeкa „ за “ дaване на възмoжнocт зa рeгиcтрaция нa мaкeдoнcки cдружeния.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР