Пети ден без вода във врачанското село Оходен. Чешмите пресъхнали

...
Пети ден без вода във врачанското село Оходен. Чешмите пресъхнали
Коментари Харесай

Заради голяма авария: Пети ден без вода във врачанското село Оходен

Пети ден без вода във врачанското село Оходен. Чешмите пресъхнали против Великден поради огромна повреда в един от локалните водоизточници. Докато търсят решение, от ВиК зареждат селото с водоноски, само че съгласно хората това не е решение.



Опашки за вода се извиват пред големите съдове, сложени на няколко места в Оходен. Табели предизвестяват, че е единствено за битови потребности.

Чешмите пресъхнали в навечерието на Възкресение Христово до през днешния ден. В селото няма и кладенци. Първите дни за животните черпели от локалната река.

Местните демонстрираха и фотоси с мътна вода, като боза, от време на време течаща от чешмите, когато я има.

Според ВиК повода за нея са подпочвени води.

Проблемът е сериозен. Специалистите допускат, че вследствие на високи подпочвени води са се отворили каверни във водоизточника. Оттам потегли доста мръсна вода, напряко кална. Ние я изпомпваме към този момент трети ден. Другият няма вода, той по тази причина не е и употребяват. В него водата свършва за пет-шест минути, изясни инж. Ангел Престойски, шеф на ВиК-Враца.

Междувременно от ВиК ще подсигуряват и трапезна вода за пиянство.

Отговорът на компанията - в случай че повредата не се в профил през днешния ден и от чешмите не потече вода, незабавно ще се търси краткотрайно различно зареждане от прилежащо обитаемо място.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР