Петият човек, обвинен в сбиване на пристан за лодка в Монтгомъри, е в полицейски арест

...
Пети човек, участвал в сбиването по крайбрежието на Монтгомъри, Алабама,
Коментари Харесай

Пети човек, участвал в сбиването по крайбрежието на Монтгомъри, Алабама, миналия уикенд, се предаде, съобщи полицията в петък.

Сбиване на крайбрежен док в Монтгомъри, Алабама, беше уловено на видео и стана вирусно. Сбиване на крайбрежен док в Монтгомъри, Алабама, беше заснето на видео и стана вирусно. X/@myteks

42-годишният Реджи Рей е бил задържан в градския затвор, според съобщение за новини от полицейското управление в Монтгомъри.

Той е обвинен в едно престъпление за хулиганство при инцидента от 5 август, показват съдебните записи. В сряда за него е издадена заповед за арест.

По-рано 21-годишната Мери Тод беше обвинена в нападение от трета степен и беше задържана в четвъртък в градския затвор в Монтгомъри, каза полицията.

Отляво Зачери Шипман, Ричард Робъртс, Алън Тод и Мери Тод. Отляво Закъри Шипман, Ричард Робъртс, Алън Тод и Мери Тод. Полицейско управление в Монтгомъри

Също така бяха обвинени Ричард Робъртс, 48, който е изправен пред две обвинения за нападение от трета степен, и Алън Тод, 23, и Зачери Шипман, 25, които са изправени пред обвинение за нападение от трета степен, каза шефът на полицията Дарил Албърт. Те бяха задържани по-рано тази седмица.

 Фронтът на река Монтгомъри се вижда на 8 август 2023 г. class= Фронтът на река Монтгомъри се вижда на 8 август 2023 г. Девън Сейърс/CNN

Битката между обвинените, идентифицирани от властите като бели, и чернокожия помощник-капитан на речна лодка Деймион Пикет, произтича от спор за място за паркиране край дока, казаха властите. То бързо ескалира в широко разпространено сбиване, в което според един свидетел е използвана расова обида.

Инцидентът, който беше заснет на видео и привлече националното внимание, до голяма степен се разпадна по расови линии в град с богата история на расово насилие и гордо място в движението за граждански права.

Първото явяване на Рей в съда е насрочено за понеделник в 8 сутринта, а изправянето му по делото е насрочено за 1 септември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР