Петгодишно момче беше отнесено от наводненията, причинени от поредната мощна

...
Петгодишно момче беше отнесено от наводненията, причинени от поредната мощна
Коментари Харесай

5-годишно момче беше отнесено от потопа в Калифорния


Петгодишно момче беше отнесено от наводненията, породени от следващата мощна стихия, връхлетяла щата Калифорния, оповестява Асошиейтед прес. Целият крайбрежен град Монтесито, в който живеят принц Хари, Опра Уинфри и други звезди, получи заповед да се изтегля, точно на петата годишнина от довелите до жертви свличания на кални маси в региона.

Десетки хиляди останаха без електричество, а някои учебни заведения бяха затворени денем. Улици и автомагистрали се трансфораха в пълноводни реки, дървета бяха изкоренени, а придошлите води доведоха до свлачища. Шофьорите се сблъскаха със тапи, породени от паднали парчета.

Вчера броят на починалите вследствие на поредицата от стихии доближи 14 души, откакто двама души бяха убити от падащи дървета, оповестиха щатски чиновници.

Продължилото близо 7 часа търсене на изчезналото момче докара единствено до разкриване на обувката му, след което управляващите го прекратиха, защото равнището на водата беше прекомерно рисково за водолазите. Момчето не е оповестено за мъртво, акцентира представителят Тони Чипола от шерифската работа на окръг Сан Луис Обиспо. 

Майката на момчето карала камион, който затънал при наводненията малко преди 8 ч. сутринта покрай Пасо Роблес, дребен град във вътрешността в централното крайбрежие на Калифорния, заяви Том Суонсън, помощник-началник на пожарната работа на окръга. Случайно преминаващи хора съумели да извадят майката от камиона, само че момчето е било отнесено от транспортното средство по течението, евентуално в реката, добави Суонсън. По това време в региона не е била издадена заповед за евакуация. 

На към 209 км на юг целият град Монтесито и близките каньони, където наскоро имаше горски пожари, станаха обект на заповед за евакуация, издадена на петата годишнина от срутване на земни маси, предизвикало гибелта на 23 души и разрушило над 100 жилища в крайбрежното населено място.

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати заяви за дъждове от 2,5 см на час. Очакваше се проливните дъждове в региона да продължат и през нощта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР