Петгодишна китайска компания за смартфони, чиито продукти от висок клас

...
Петгодишна китайска компания за смартфони, чиито продукти от висок клас
Коментари Харесай

Китайска компания за смартфони навлиза на най-негостоприемния пазар

Петгодишна китайска компания за смарт телефони, чиито артикули от висок клас са малко известни отвън софтуерната общественост, навлиза на пазара в Съединени американски щати с поддръжката на двама основни локални съдружници: гигантският производител на чипове Qualcomm и мобилният оператор T-Mobile, споделя Reuters.

Амбициозният ход на основаната в Шенжен OnePlus се случва откакто водещите американски мобилни оператори AT&T и Verizon се отхвърлиха да работят с Huawei за смарт телефони от висок клас след напън от държавното управление на Съединени американски щати, който смята китайския производител за опасност за националната сигурност.

 Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei
Американските служби: Не използвайте смарт телефони Huawei

Заради терзания за националната сигурност

Но алиансът на OnePlus, който ще бъде разгласен през днешния ден в Ню Йорк, демонстрира какъв брой доста бизнес връзки сред Съединени американски щати и Китай, в това число тези, включващи най-модерните технологии, напредват макар комерсиалната война сред двете страни.

Китайската компания безшумно се трансформира в третия максимален покупател на най-скъпите чипове за мобилни телефони на Qualcomm, след Samsung и LG Electronics, съгласно данните на маркетинговия откривател Canalys.

 Съединени американски щати забрани телефоните на Huawei и ZTE във военните си бази по света
Съединени американски щати забрани телефоните на Huawei и ZTE във военните си бази по света

Пентагонът разгласи китайските компании за опасност за американската сигурност

Президентът на Qualcomm Кристиано Амон даде съществена роля на 29-годишния създател на OnePlus Карл Пей на годишната среща на Qualcomm и сътрудниците й в Хонконг. Пей разгласи, че компанията му ще бъде измежду първите, която ще разполага с телефон, поддържащ мобилната технология 5G, употребявайки чиповете на Qualcomm.

Макар към този момент Пей да не разяснява връзките мобилните оператори в Съединени американски щати, шефовете на T-Mobile ще вземат участие в събитието на OnePlus и ще продават телефони на китайската компания.

 Съединени американски щати отряза китайската ZTE Corp. от американски технологии за 7 години
Съединени американски щати нанесе тежък удар на китайски софтуерен колос

Санкцията ще саботира целия бизнес на компанията и упоритостите й да развива 5G

Партньорството с мобилен оператор е преобладаващият канал за продажби в Съединени американски щати и има решаващо значение за триумфа на всеки производител на американския пазар на смарт телефони. " Не знам дали е подобаващото време за някой различен. За нас моментът е добър ", съобщи Пей, представен от Reuters.

Смартфонът на OnePlus, наименуван 6T, ще се продава за под 500 $ в Съединени американски щати, само че поддържа функционалности типични за устройствата от най-голям клас. Конкурентът Xiaomi, който също се концентрира върху телефони със специфични функционалности на преференциални цени, към този момент проекти да стартира в Съединени американски щати следващата година, само че не е ясно на какъв стадий са те.

 One Plus 6:
One Plus 6: " Най-красивият " смарт телефон идва на пазара на цена от $570 (ВИДЕО)

Базовата версия на модела ще се продава за 519 $

OnePlus работи извънредно за китайските софтуерни компании, които нормално се концентрират върху артикули на всеобщия пазар за локални клиенти. Компанията на Пей продава единствено премиум телефони, които костват 400 $ или повече, съвсем напълно онлайн (освен в Индия), и получава 2/3 от приходите си от чужбина.

Китайската компания се трансформира в най-големия продавач на смарт телефони в Индия с 40% пазарен дял, сензитивен към цените пазар, където най-хубавите телефони на Apple и Samsung не провокират огромен интерес, съгласно данни от Counterpoint.

 OnePlus пуска тематичен смарт телефон за премиерата
OnePlus пуска тематичен смарт телефон за премиерата " Междузвездни войни 8 " (ВИДЕО)

Той ще дебютира един ден преди излизането на кино лентата по кината

В международен мащаб Apple господства високия сегмент от пазара на смарт телефони с 43% пазарен дял, следван от Samsung (24%), Oppo (10%), Huawei (9%), Xiaomi (3%) и OnePlus (2%), твърди Counterpoint.

OnePlus има към 1000 чиновници, като по-малко от 100 се занимават с продажбите, а повече от половината са ангажирани в изследване и разработка на артикули.

 Китайска компания заплати $300 000, с цел да покаже смарт телефоните си в сериала „ Къща от карти”
Китайска компания заплати $300 000, с цел да покаже смарт телефоните си в „ Къща от карти ”

Интересен ход на OnePlus, която нормално не харчи за маркетинг

Компанията е дъщерна на китайския производител на смарт телефони Oppo, който е доста сполучлив в междинния клас телефони. Неговите устройства се продават по целия свят и костват към 300 $.

Според анализатора на Canalys Мо Джиа тази връзката е от решаващо значение, помагайки на OnePlus да резервира ниските си разноски. OnePlus споделя канали за доставки и верига за доставки с Oppo, които му разрешават да създава в Китай и Индия на по-ниски цени от останалите.

Двете компании имат общи акционери, като пенсионирания китайски електронен магнат Дуан Йонгпинг, който има дял и във Vivo, различен огромен китайски производител на смарт телефони.

Както Oppo, по този начин и Vivo са известни с нападателния офлайн маркетинг и големите канали за продажба, достигайки до клиентите в дребните градове в Китай, Индия и други разрастващи се пазари.

Ролята на Qualcomm

Qualcomm е припрян да поддържа OnePlus, защото се стреми да резервира водещата си позиция в премиум пазара на мобилни чипове.

" Повечето премиум играчи при смарт телефоните, в това число Apple, Samsung и Huawei, към този момент имат свои лични чипове и значително употребяват това за смарт телефоните си от висок клас ", сподели Киранджийт Каур, старши управител на проучванията в IDC.

Qualcomm, който е пионер в основни мобилни технологии, е замесен в горчив правосъден спор с Apple поради такси за патенти. Компанията от Купертино напредва в основаването на свои лични процесори.

Huawei, който измести Apple като вторият най-големина производител на смарт телефони в света (след Samsung) през второто тримесечие, продава телефони от висок клас със лични чипове на Kirin, а единствено някои модели от по-нисък клас употребяват чиповете на Qualcomm.

Макар че Huawei съобщи, че няма проекти да продава чиповете си на външни компании, компанията от ден на ден се трансформира от клиент в съперник на Qualcomm, защото е един от най-големите производители на телекомуникационно съоръжение за идния преход към технологията 5G.

OnePlus, която твърди, че е изпратила първото в света 5G известие в Twitter в петък, съобщи, че ще пусне 5G телефон през идната година.

Пей отхвърли опасенията, че потребителските настройки в Съединени американски щати ще бъдат наранени от комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин. " В последна сметка всичко, което можете да контролирате, е личният си артикул ", означи той.

Ръководителят, който е роден в Китай и израснал в Швеция, твърди, че марката е междукултурна и интернационална. " Когато започнахме, видяхме, че посредством обществените медии можете да говорите с всички по целия свят, стига да говорите техния език ", изясни Пей.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР