Петер Мадсен, който излежава доживотната си присъда за убийството на

...
Петер Мадсен, който излежава доживотната си присъда за убийството на
Коментари Харесай

Петер Мадсен призна, че е убил шведската журналистка Ким Вал в подводницата си |

Петер Мадсен, който излежава доживотната си присъда за убийството на Ким Вал, за първи път призна виновността си в излъчен през днешния ден документален филм, предава Франс прес. Вал беше убита през 2017 година в издигната от датчанина подводница.

На 10 август 2017 година 30-годишната шведска журналистка се качва в подводницата, издигната от 49-годишния датчанин, с цел да направи портрет на самоукия откривател. Тя обаче не се връща след работа и приятелят ѝ оповестява на управляващите. След 4-месечно търсене, разчлененото ѝ тяло беше намерено в Балтийско море.

През април 2018 година Мадсен е наказан на пожизнен затвор за полов тормоз и преднамерено ликвидиране. Припомняме, че по време на правосъдния развой той призна, че е разчленил тялото на журналистката, само че отхвърляше да става въпрос за съзнателно ликвидиране. Той твърдеше, че гибелта ѝ се дължи на акцидент.

Днес обаче беше излъчен първият епизод на документалния филм “Тайни записи с Петер Мадсен ”, в който, в отговор на журналистически въпрос, Мадсен споделя: “Има единствено един отговорен и това съм аз… с изключение на на 10 август 2017 година не съм направил нищо на никого. ”

Документалният филм се опира на повече от 20 часа телефонни диалози сред публицист и Мадсен, който в началото не е знаел, че диалозите им се записват, само че след това, когато схваща, се съгласява те да бъдат публикувани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР