Петер Лундгрен, бивш треньор на Григор Димитров и Роджър Федерер,

...
Петер Лундгрен, бивш треньор на Григор Димитров и Роджър Федерер,
Коментари Харесай

Погнаха бивш треньор на Григор и Федерер

Петер Лундгрен, някогашен треньор на Григор Димитров и Роджър Федерер, бе погнат от управляващите в Съединени американски щати за неплатени налози. Шведският експерт би трябвало да заплати 44 000 евро, тъй като не е некларирал приходите си в Щатите в интервала от 2011-а до 2014 година

Скандинавецът бе ментор на първата ни ракета преди този момент – от началото на 2009-а доникъде на 2010 година
Първоначално санкцията на Лундгрен е била 111 000 $, само че той е обжалвал решението и сумата е понижена на $44 000. Шведът е бил треньор на трима №1 в света – Федерер, руснакът Марат Сафин и Марсело Риос (Чили).

Същевременно Григор Димитров продължава да намира място в топ ранглисти. Българинът е в десетката за най-добре изпълнени асове в подреждането на АТП за годината. Подобреният сервис го изпрати до 9-о място по този индикатор. Третият в международната класация е записал 563 директни точки от начален удар в 68 мача този сезон. Хасковлията има с 13 повече аса от 10-ия в класацията Роджър Федерер (Швейцария). За втора поредна година водач е Джон Иснър (САЩ) – 1123. А неговите подгласници са надалеч след него – сънародникът у Сам Куери е със 742, а Кевин Андерсън (ЮАР) e със 738.

Димитров обаче е любимец за премията „ най-хубав удар “ на шампионатите от сериите „ Мастърс “ през 2017-а, откакто 9 негови феноменални осъществявания бяха номинирани от АТП.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР