Петел следи какво се случва, след като руският посланик в

...
Петел следи какво се случва, след като руският посланик в
Коментари Харесай

Митрофонова с първи коментар за решението да не бъде поканена на откриването на парламента

" Петел " следи какво се случва, откакто съветският дипломат в последна сметка не бе поканен на откриването на 48-ото Народно събрание.

Руският дипломат в България Елеонора Митрофанова с първи коментар във връзка разгорелия се скандал да бъде ли поканена на откриването на 48-то Народно заседание и в последна сметка взетото под давлението на Европейски Съюз решение тя да не участва на него.

Агенция ТАСС разгласява в своя Телеграм-канал изявление с Митрофанова по тематиката:

" Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова пожела на депутатите от 48-ото Народно заседание триумф във всички области на работата им.

Дипломатът разяснява и разногласията на български политици за поканата й за първата среща:

" Имаше обща резолюция на Европейския парламент с рекомендация съветските посланици да се изолират оптимално от публични политически контакти. Но това е рекомендация и по тази причина всяка страна има право да вземе независимо решение по тези въпроси. България, от моя позиция, надвиши проекта, като повдигна тематиката в пресата да се предложения ли Митрофанов за първото съвещание на Народното събрание или не - цяла история, която доста припомня на водевил ", сподели тя, представена от dir.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР